0524-banner-bonart-CarlesPiqueras-1280x107px

Exposicions

"Just Kids", un repàs per la història a Kowasa Gallery

\
bonart barcelona - 02/07/13

Kowasa Gallery presenta, fins al 3 d’agost, Just Kids, una exposició col·lectiva que mostra un conjunt de 50 fotografies d’alguns dels autors més destacats del fons de la galeria. Un fons que disposa de més de 1.500 fotografies provinents del vessant de la fotografia humanista del segle XX. 

Els treballs de fotògrafs de renom, com ara Édouard Boubat, Henri Cartier-Bresson, Malick Sidibé, Bernard Plossu, Willy Ronis, George S. Zimbel i els nacionals Gabriel Cualladó, Francesc Català Roca, Ramon Masats, Oriol Maspons, Ignasi Marroyo o Xavier Miserachs, entre d’altres, integren aquesta mostra que dirigeix la seva mirada als nens.

Els nens representen la innocència, però també el joc, la subversió, el desordre, l’anhel i l’esperança. Els nens ocupen també un espai important en la fotografia documental nacional. És el cas dels nens retratats per Català Roca, Joan Colom o Ignasi Marroyo, que estableixen un vincle amb l’espai i la seva història i desperten memòries d’una Barcelona gairebé irreconeixible.

L’exposició pren el títol del llibre homònim de Patti Smith, en què la cantant ret homenatge a la seva amistat amb Robert Mapplethorpe. Com indiquen des de la galeria Kowasa, l’exposició “al·ludeix a un estat d’ànim contagiós que sol transmetre quan un nen passa per davant de la càmera. Però alhora serveix per recalcar com continuarà sent la fotografia quant a la seva manera de veure: jove, aventurera i directa en la seva relació amb la realitat”.

La qualitat, la diversitat i el prestigi dels autors i les fotografies exhibides converteixen automàticament l’exposició Just Kids en un repàs per la història i l’evolució de la mirada fotogràfica imprescindible.

A la imatge, "Vincent aéromodéliste" de Willy Ronis.

Nial nou-180x178banners-CAT-03-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88