download

Notícies

L’estudi unparelld’arquitectes participa a la Biennal Internacional d'Arquitectura de São Paulo

L’estudi unparelld’arquitectes participa a la Biennal Internacional d\'Arquitectura de São Paulo
bonart olot - 16/09/19

Àgora, escenografia tèxtil és la instal·lació amb què l'estudi olotí unparelld'arquitectes ha participat a la XII Biennal d'Arquitectura de São Paulo (XII BIA). La instal·lació recrea l'edifici de la ciutat esportiva del Morrot a Olot, una obra que ja va ser premiada a la darrera Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2018). Unparelld'arquitectes és l'única representació catalana, escollida entre 760 projectes de 40 països diferents, dels quals una quarantena es mostren a la Biennal, organitzada des de 1973 per l'Institut d'Arquitectes de Brasil - Departament de São Paulo (IABsp).

La intervenció de l'estudi unparelld'arquitectes, que estarà exposada al Centre Cultural São Paulo fins al desembre, consisteix en un mural que dibuixa, amb més de mil cinc-centes imatges, una de les façanes de la ciutat esportiva del Morrot. Amb aquest format es posa de manifest l'aspecte principal del projecte: la divisió de l'edifici previst en dos pavellons, de manera que s'allibera enmig un espai de sociabilització a recer de l’activitat industrial de l’entorn. Aquesta plaça la defineixen dos fronts porxats, que actuen com a escenografia al servei de l’activitat quotidiana. La naturalesa tèxtil del mural dissenyat per al Brasil és anàloga a la del bloc de formigó emprat en l’edifici. L’acumulació d’imatges, tantes com blocs, expressa la simplicitat, repetició i imperfecció pròpies de la construcció manual. Les imatges inclouen fotografies del procés de construcció i de l’edifici en ús, així com plànols. Vist a una certa distància la individualitat es dilueix, i pren presència el dibuix de la façana principal del pavelló de vestidors.

L'estudi unparelld'arquitectes, basat a Olot, està format per Eduard Callís i Guillem Moliner. Els projectes de l’equip exploren llocs de trobada en móns i escales diverses, fomentant els intercanvis entre la infraestructura i la decoració, entre l’espai públic i l’àmbit domèstic. La seva participació a la Biennal ha comptat amb el suport de l'Institut Ramon Llull i d'Acción Cultural Española (AC/E).

A la imatge, detall de la instal·lació de l'estudi olotí unparelld'arquitectes.
Baner-generic-180x180_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1