MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

L’exposició “Espriu a l’àgora” comença ruta

L’exposició “Espriu a l’àgora” comença ruta
bonart roses - 12/07/13

Roses (Alt Empordà) i Sitges (Garraf) són les dues primeres poblacions que acullen, simultàniament, a partir del 15 de juliol, l’exposició Espriu a l’àgora. Una lectura visual de l’escriptor. Aquesta mostra està formada per 15 plafons, agrupats en cinc estructures metàl·liques triangulars, i està pensada per ser col·locada al carrer, en llocs concorreguts, com ara places o àrees de vianants, per tal que el públic se la trobi tot passejant. Cada plafó correspon a una lletra del nom i el cognom de Salvador Espriu, i cada lletra remet a un concepte clau per entendre la seva obra literària i el seu compromís cívic. Així, la S ens parla de Sinera i el mite construït a partir del paisatge i els records d’Arenys de Mar; la A, d’Antígona i la reflexió espriuana sobre les guerres fratricides; la L de Llengua Catalana i la seva fidelitat al català, etc.


Els plafons contenen nombroses fotografies, textos curts i entenedors, i fragments de poesia o prosa de Salvador Espriu, els més representatius de cada concepte. En una primera lectura, l’exposició Espriu a l’àgora es pot recórrer en uns 10 minuts, mentre que si s’hi aprofundeix, hi ha material per una mitja hora llarga de visita. L’objectiu d’aquesta mostra divulgativa és atraure cap a la personalitat d’Espriu el públic que no el coneix gaire i en vol tenir una primera aproximació.


A cada municipi, l’exposició hi restarà dues setmanes. D’entrada se n’han fet dues còpies iguals i, al setembre, es posarà en circulació una tercera còpia per reforçar la distribució durant el darrer quadrimestre de l’any. A part de Roses i Sitges, d’altres municipis que ja han reservat dates per acollir l’exposició són: Calella i Manlleu (segona quinzena d’agost), Sant Vicenç dels Horts i Deltebre (primera de setembre), Esplugues de Llobregat i Cervera (segona de setembre), Parets del Vallès, Mollerussa i Balaguer (primera d’octubre), Berga, Tarragona i Tàrrega (segona d’octubre), Castellar del Vallès i Palau-Solità i Plegamans (primera de novembre) i Castelldefels i Vielha e Mijaran (segona de novembre). Altres ajuntaments, com els de Lloret de Mar, Cambrils, Figueres, Cornellà de Llobregat, Les Borges Blanques, Tordera, Vila-seca, Amposta, Gavà i Barberà del Vallès estan estudiant també afegir-s’hi.


Espriu a l’àgora ha estat ideada, dissenyada i produïda per l’empresa Reunió de Papaia Projectes Artístics, que també s’encarrega de la itinerància. La mostra té el suport de l’Oficina de l’Any Espriu i la Institució de les Lletres Catalanes, així com dels Ajuntaments esmentats.

bonart-1_1Banner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...