0524-banner-bonart-CarlesPiqueras-1280x107px

Exposicions

La seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya exposa “Mirades a la Dona Ibèrica”

La seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya exposa “Mirades a la Dona Ibèrica”
bonart ullastret - 12/08/13

La dona va tenir un paper molt rellevant a la societat ibèrica, tant a la vida privada com pública. Així ens ho mostren les notícies d’autors clàssics com Estrabó, Polibi, Salusti o Titus Livi, les representacions femenines que han arribat fins als nostres dies com la Dama d’Elx o la Dama de Baza -tractades com autèntiques deesses-, així com la informació que ens proporciona la recerca arqueològica. Ara, tot aquest univers femení s’analitza en l’exposició Mirades a la dona ibèrica, un projecte itinerant que fa parada aquest estiu a la ciutat ibèrica d’Ullastret, seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya i un referent per l’estudi de la cultura ibèrica i de la vida dels homes i dones d’aquella època.

Mirades a la dona ibèrica mostra una visió completa de la vida d’aquestes dones mitjançant una setantena d’objectes quotidians i rituals provinents de diversos museus arqueològics de l’estat. Els materials procedeixen de 18 jaciments arqueològics del sud-est i nord-est de la península Ibèrica, bàsicament de Múrcia, Granada, Albacete i de l’Alt i Baix Empordà. Són objectes majoritàriament de petites dimensions, però d’un alt valor científic i, en ocasions, estètic, que ens ajuden a interpretar la vida d’aquestes dones.

Organitzada per l’Ajuntament de Jumilla (Múrcia) i la Fundación ITMA (Astúries), i subvencionada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deportes, Mirades a la dona ibèrica té com a objectiu donar major visibilitat a la dona, destacar la seva rellevància en la cultura ibèrica, i fomentar alhora el coneixement del món iber, un patrimoni arqueològic tan extens i important a Catalunya i a tot el llevant Mediterrani.

L’exposició es pot veure al Museu Monogràfic del 9 d’agost al 15 de setembre de 2013 al Museu d’Arqueologia de Catalunya–Ullastret.

BANNERS BONART_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88