7 JUNY_thumbnail_Banner-Liris

Exposicions

Els espais oberts de Neus Colet a Cal Talaveró

Els espais oberts de Neus Colet a Cal Talaveró
bonart verdú - 13/08/13

Neus Colet ens mostra a Espais oberts els seus últims treballs en gravat i escultura, inspirats en dos poemes de Salvador Espriu: Cançó d’albada i Cançó del pas de la tarda.

L’exposició itinerant, que es pot visitar fins al 30 d’agost a Cal Talaveró de Verdú, està inspirada en els poemes del llibre Cançons de la roda del temps i forma part del programa oficial del l’Any Espriu 2013. 

Neus Colet (Barcelona, 1963) és un dels valors més sòlids de l’avantguarda plàstica de Catalunya. Va començar la seva trajectòria artística l’any 1998, i ja des dels inicis va mostrar una clara inclinació cap al món de l’escultura, amb la construcció de petits artefactes de ferro o fusta, artefactes lleugers i dibuixats a l’aire i amb peces mecàniques. 

La seva voluntat experimental la va portar fins al món del gravat. L’artista va anar incorporant les tècniques del gravat sobre ferro en les seves escultures.

Jugant amb les possibilitats tècniques que el gravat li ofereix, va arribar a crear unes construccions mixtes. Aquesta fusió d’escultura i gravat ha esdevingut una de les característiques més destacades del treball de Neus Colet.

Així doncs, a través dels treballs de Colet podem observar com l’artista es planteja qüestions més pròximes al volum i a l’ocupació d’un espai sense desvincular-se del món de l’objecte. 

Aquest fet posa de manifest com Neus Colet ha tingut sempre una gran voluntat de recerca en el punt on conflueixen els materials i el seu comportament, l’espai i l’objecte.

Una recerca de materials i noves vies d’expresssió imparable, que durant els últims anys l’ha portat a treballar amb portes i finestres en les seves creacions, en què, a poc a poc, ha incorporat el paisatge.

A la imatge, detall de "El temps que passa", de Neus Colet.

 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90