Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

La Fira d'Antiguitats de Vic manté el nombre de visitants

bonart vic - 26/08/13

El dia 25 d'agost a les 21.00 h del vespre, la Fira d'Antiguitats de Vic va posar el punt final a cinc dies d'intensa activitat. Un any més, el recinte firal el Sucre s'ha convertit en el punt de trobada de professionals i amants de les antiguitats que durant els dies de la fira s'han deixat seduir  per peces de gran valor històric com  pintures,  mobiliari, objectes de decoració, joies i complements.

La Fira d'Antiguitats de Vic, que aquest any a arribat a 22a edició, ha rebut al voltant de 4.500 visitants,  i el nombre de vendes global ha estat de 1.027 peces. Aquestes han estat xifres un xic inferiors als anys anteriors, segurament degut a la situació de crisi econòmica que viu al país. Pel que fa a la tendència de compra, els objectes petits, les peces de cuina, llibres, mobles,  els complements han encapçalat la llista de vendes. Una de les novetats d'enguany ha estat la Boutique Vintegi, on hi havien 559 peces exposades, de les quals se'n van vendre un 38 per cent. També a destacar com a novetat la taxació de peces que es va fer el dijous; unes cinquanta persones van poder conèixer de la mà de l'expert en antiguitats, Josep Ferrer, el valor del producte ensenyat. En total van ser unes 250 peces les taxades. També l'apartat d'estands i productes d'alimentació (embotits, formatges, vins i caves, pastisseria i creperia) han tingut molt bona acceptació.

La regidora de fires i mercats de l'Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira, i el director de la Fira d'Antiguitats de Vic, Josep M. Camps, han valorat de forma positiva els resultats de la fira tenint en compte el context econòmic actual. Rovira ha agraït als expositors i als visitants la confiança que han tornat a dipositar un any més a la Fira, també ha destacat l'èxit de les novetats d'enguany, com la boutique Vintegi i les exposicions de Campanes i del Museu de la Moto,  també ha recordat el treball i l'esforç per part de la organització. Per la seva banda, Camps ha assegurat que “que l'actual crisi econòmica son les principals causes de la disminució bàsicament de les vendes” no obstant i això la Fira d'Antiguitats de Vic  es manté com una de les fires capdavanteres de l'estat. Rovira ha dit també “que en els propers dies ens posarem en contacte amb el expositors de cara a fer valoració de l'edició d'enguany  i sobre tot buscar noves idees i propostes per l'edició del 2014, vista la bona predisposició dels expositors a seguir apostant per la Fira d'Antiguitats de Vic. Des de Fires i Mercats seguirem treballant per consolidar la Fira com una de les fires d'antiguitats de referència del país”.

El dia 25 es va portar a terme el sorteig de les tauletes niu, sueques, de fusta de teca. El guanyador ha estat en Joan Font Nogué de Vic.

DP_Bonart-180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px