banner-elscatala-817x88px
La Cova del COAC acull una exposició de Clara Gromaches sobre l\'Índia

Exposicions

La Cova del COAC acull una exposició de Clara Gromaches sobre l'Índia

Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El 19 de setembre de 2019, a les 19.30 h., s’inaugura l’exposició que forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte i que promou el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia, que es podrà veure fins al 15 d’octubre a la sala d’exposicions “La Cova” de la Demarcació de Girona del COAC.

En aquesta mostra, la fotògrafa Clara Gromaches documenta una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà. 

L’autora posa èmfasi en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint, sense qüestionaments, com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica: sosteniblement i climàticament eficient. 

La mirada parteix del concepte d'entropia com a cerca estètica de l'artista que espontàniament troba un cert equilibri entre les parts. Una visió que despulla la ciutat del caos i retrata la forma urbana per explicar-nos una realitat tranquil·la. Petits fragments urbans seleccionats per compondre una visió més realista d'aquest entorn llunyà.  
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68