BannerFCC_Bonart

Notícies

Rafael G. Bianchi guanya el 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí

Rafael G. Bianchi guanya el 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Nial nou-180x178
bonart - terrassa - 18/09/19

L'obra El col·leccionista absent III de Rafel G. Bianchi ha estat l'obra guardonada del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. El Jurat ha valorat la forma en què Rafel G.Bianchi adopta i reactualitza la idea de "col·leccionar" art, tot rellegint unaantiga obra de Fortuny, per crear una particular genealogia de creadors del context artístic català que sustenten la seva obra, en unapintura nítidai ben tramada".


Aquesta obra sorgeix de la trobada de l’autor amb l’obra El col·leccionista d’estampes, del reconegut pintor Mariano Fortuny, que el deixa fascinat. Bianchi la porta al seu terreny mitjançant nous enfocaments al fet de col·leccionar i hi relaciona una sèrie d’artistes que considera necessaris a l’hora d’explicar i contextualitzar la seva obra. 


El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí és un dels més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una dotació de 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de la seva obra a través de l’elaboració d’un catàleg i d’una exposició individual al Centre Cultural Terrassa.  El premi impulsa la creació pictòrica i estimula els nous creadors des del 1989, any en què es va instituir a la memòria de Ricard Camí i Aliart, protector de les arts i president de l’antiga Caixa Terrassa.


A la imatge, detall de El col·leccionista absent III de Rafel G. Bianchi.

Et poden
Interessar
...