FCC-Segell-banner4
Art Barcelona presenta la festa de l’art emergent: Art Nou/Primera Visió

Notícies

Art Barcelona presenta la festa de l’art emergent: Art Nou/Primera Visió

bonart barcelona - 04/09/13
Banner-CMW-180x180px_v1-espBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

Recolzar l'art emergent i la producció local és l'objectiu principal d'aquest projecte creat per les galeries d'Art Barcelona fa ja un any. Sota el nom d’Art Nou, durant tres setmanes (del 5 al 21 de setembre) les galeries es convertiran en el centre de l'art jove mitjançant exposicions i activitats que pretenen descobrir, defensar, difondre i debatre sobre la creació artística contemporània. Art Nou serà la primera activitat conjunta que faran les galeries de l'Associació després de la recent unió de l'Associació Art Barcelona de Galeries i l'Associació de Galeries Independents de Catalunya. 


Art Nou comença el 5 de setembre amb la inauguració de les exposicions en 14 galeries de la ciutat: ADN Galeria, àngels  Barcelona, Galeria Balaguer, Galeria Estrany de la Mota, Galeria H2O, Kowasa Gallery, N2 Galeria, Nogueras Blanchard, Galeria Joan Prats, Galeria Senda, La Taché Gallery, Galeria Trama, + R Galeria i Galeria 3Punts. Totes elles presenten exposicions individuals o col·lectives d'artistes menors de 35 anys. 


Aquest mateix dia 5 de setembre després de la inauguració en les galeries, La Capella acull la festa d'inauguració, en la qual es lliurarà el premi al millor projecte presentat en les galeries, dotat amb 2.000 euros per a la realització d'una publicació. Durant aquest esdeveniment podrem assistir a la performance de Marla Jacarilla, artista premiada en l'edició anterior.


Aquest any a més a més, s'han creat una sèrie d'activitats paral·leles que amplien l'abast de l'esdeveniment. Una de les principals és la col·laboració amb el MACBA, el MNAC i la Fundació Joan Miró, que senyalitzaran aquelles obres que tenen en exposició realitzades pels artistes abans de complir els 35 anys.


També com a novetat la Sala d’Art Jove, un dels espais fonamentals enfocats a l'art emergent a la ciutat, col·labora amb Art Nou presentant una xerrada amb els artistes que exposen en les galeries, generant un espai de debat sobre la creació artística actual. 


A destacar en aquesta edició el concurs realitzat en universitats i escoles de disseny per a la realització d'una edició especial del cartell de l'esdeveniment, que va guanyar l'artista Miquel García. El cartell serà lliurat als assistents a les galeries que realitzin el recorregut complet de les exposicions. 


Art Nou / Primera Visió compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’ICEC i el Ministeri d'Educació i Cultura i té com a patrocinadors privats a Estrella Damm, Coca-cola i Martini.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura