FCC-Segell-banner4
El Museu Darder presenta “Les dones imaginàries” de Duaita Prats

Exposicions

El Museu Darder presenta “Les dones imaginàries” de Duaita Prats

bonart banyoles - 04/09/13
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Viladot_Bonart_360x356

Les dones imaginàries és un recull escultòric i fotogràfic realitzat per l’artista Duaita Prats que fusiona la natura i l’essència femenina, utilitzant com a referència aquests éssers llegendaris i fugissers tan arrelats al nostre territori com són les dones d’aigua. És la primera vegada en la seva història que el Museu Darder de Banyoles mostrarà un treball artístic entorn aquestes figures mitològiques, el qual a més ofereix un extens contingut etno-periodístic.


Duaita Prats (Tau) ha preparat una particular exposició sobre les aloges, en les qui alguns creuen veure les hereves de la devoció a la figura femenina i de la veneració per la força de l’aigua del Neolític. En clau escultòrica ho ha fet pensant en la seva feminitat i, molt especialment, en l’estret lligam amb l’entorn natural on viuen, tant que sovint en prenen alguna característica i es transfiguren: la Dona fulla, la Dona serp, la Xicota del drac de Banyoles, la Dona òliba... Un  surrealisme naturalista present també en els materials utilitzats, combinats en les peces d’una manera molt personal.


En foto-art ha buscat retratar el seu misteri i s’hi podran veure diverses imatges al·legòriques a aquest món encantat, mentre en clau etno-periodística l’artista ha realitzat un extens treball cercant contes i llegendes de la mitologia catalana, a més d’altres informacions referents a la vinculació de les goges amb el nostre país. En la introducció reflexiona com, malgrat el darrer segle semblaven anar quedant en l’oblit, el seu arrelament havia estat tant fort que han sobreviscut tot i que amb molta discreció. “I fins l’actualitat quan, per motius que desconec, l’internés al voltant d’aquestes presències està experimentant un retorn de mil maneres diferents”, explica l’autora.


Així serà també a Les dones imaginàries, que s’inaugura dissabte 14 de setembre a les 19h, i que romandrà a les sales del Darder fins el 14 d’octubre, en horaris de cap de setmana.

Et poden
Interessar
...

817x68