970x250_appec2021

Exposicions

Juan Genovés, al MOMA Moscow Museum of Modern Art

bonart Moscou - 18/09/19
Juan Genovés, al MOMA Moscow Museum of Modern Art
SAC-Bonart-180x180Baner_Enkaoua_Bonart_360x356px
En col·laboració amb la Galeria Marlborough, Juan Genovés presenta a Moscou la primera exposició individual del 5 de setembre al 13 d'octubre 2019.

El projecte comptarà amb al voltant de 80 obres, que tracten el tema de les multituds durant els diferents períodes del recorregut artístic de Joan Genovés: primer, en el context de lluita política contra la dictadura de Franco (1960-1970), després el període de transició que va conduir a l'establiment de la democràcia espanyola. L'artista treballa principalment en pintura, dibuix i des de principis de l'any 2000 amb escultura, experimentant també amb tècniques mixtes que inclouen elements de collage i acoblament.

Les pintures de les últimes dècades en què les obres estan plenes de petites figures humanes que semblen transitar, es veuen com una encarnació de la idea de globalització, que va embolicar gran part de la terra i al mateix temps com una instantània de la vista d'un ocell feta des d'un helicòpter. Aquest punt de vista elevat insinua l'actitud de l'autor sobre les multituds, multituds que poden estendre en totes direccions, arribant a ser un corrent caòtica no dirigida i també una força dirigida, un material flexible en mans tant d'un artista com d'un polític. Malgrat tot tipus de manipulacions, el món de les petites persones de Juan Genovés sembla estar ple de diversitat i vitalitat, de manera que la crònica dels processos socials de la segona part del segle XX i principis de la sitja XXI té un final optimista.

Amb el projecte Crowds de Juan Genovés, el MOMA reprèn la seva voluntat de presentar exposicions personals d'artistes estrangers de fama mundial i mantenir les relacions amb institucions culturals internacionals i ambaixades de diferents països.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68