banner-elscatala-817x88px
Mat Callishaw presenta \

Exposicions

Mat Callishaw presenta "The end of innocence" a la Fundació Sorigué

Impremta Pages - banner-180x178Gif_Viladot_180x180_2
L’últim àpat de diversos condemnats a mort convertit en una natura morta a l’estil de Zurbaran; una llum que escaneja incansablement un relleu negatiu de Jesucrist -hi és? No hi és?-; insectes morts i desmembrats convertits en bellíssimes composicions quan reproduïts a gran escala; o exhibicions hedonistes de les aus del paradís en un hipnòtic zoòtrop 3D. L’exposició The end of Innocencerecull quinze peces de la trajectòria artística de Mat Collishaw, fetes entre 1994 i l’actualitat, que proposen una immersió absoluta, íntima i contundent, a l’obra, forma i intenció de l’artista.

La mostra pot veure’s a la seu de la Fundació Sorigué de Lleida –carrer Alcalde Pujol,2 –des del 20 de setembre fins al 26 d’abril. Es tracta d’una adaptació de l’exposició Dialoguesque va acollir el Real Jardín Botánico de Madrid entre els mesos de març i maig de 2019 i per la qual van passar més de 30.000 visitants. Organitzada també per la Fundació Sorigué, fou la primera exposició individual de l’artista a l’estat espanyol.

Provinent de la fornada dels Young British Artists (YBA), Callishaw manté l’energia de la crítica elegant i l’ús d’un llenguatge vibrant i tecnològic. Les seves quinze peces conviden a reflexionar sobre l’actualitat, sobre la necessitat d’un desenvolupament sostenible i sobre la responsabilitat dels nostres actes humans. En la seva aposta per apropar l’art contemporani a tots els públics, la Fundació Sorigué manté l’accés gratuït a aquesta exposició i ofereix un programa pedagògic adreçat als centres educatius.

A la imatge, Ana Vallés (presidenta de la Fundació Sorigué) i l'artista Mat Collishaw davant de l'obra "Fading Memories of the Sun".
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-