M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
\

Exposicions

"Art, Dos Punts", exposició conjunta del MACBA i CaixaFòrum Barcelona

bonart barcelona - 12/09/13
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Claramunt_Bonart_360x356

Amb el títol d’Art, Dos Punts. Barcelona viu l’art contemporani, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) i l’Obra Social de “la Caixa” presenten la primera exposició organitzada conjuntament i mostrada de manera simultània a les dues seus. Una selecció de les col·leccions de les dues institucions que explora el concepte de modernitat i la seva relació amb l’avantguarda en el marc de la nostra història. Art, Dos Punts reuneix 400 obres de 125 artistes, com ara Ignasi Aballí, John Bock, Joseph Beuys, Joan Brossa, Eduardo Chillida, Christo, Tony Cragg, Pep Duran, Öyvind Fahlström, Lucio Fontana, Josep Guinovart, Richard Hamilton, Joan Hernández Pijuan, Jenny Holzer, Mike Kelley, Paul Klee, Jannis Kounellis, Muntadas, Juan Muñoz, Albert Ràfols-Casamada, Gerhard Richter, Martha Rosler, Dieter Roth i Jeff Wall, entre d’altres.


Per primera vegada es mostra a la ciutat de Barcelona la potència d’una de les col·leccions d’art contemporani més importants del sud d’Europa, que aplega en el seu conjunt, a data d’avui, més de 6.000 obres. La unió d’aquestes col·leccions ha permès crear un nou relat que interroga el nostre passat recent i ens situa en millors condicions per entendre la contemporaneïtat. Així, l’exposició enllaça els espais del Macba, on s’interpel·len els diferents episodis de la modernitat a Barcelona des de la creació contemporània, amb els de Caixafòrum, on ressonen les inquietuds de la generació de la postmodernitat. En un nou context global, el visitant experimenta la fragilitat i el desencant per la pèrdua de les utopies alliberadores, com detecten les pràctiques artístiques dels anys vuitanta i noranta.


L’exposició es pot veure al Macba del 18 de juliol del 2013 al 6 de gener del 2014 i a Caixafòrum Barcelona del 18 de juliol al 29 de desembre del 2013.


A la imatge, Mike Kelley. The Trajectory of Light in Plato’s Cave (from Plato’s Cave, Rothko’s Chapel, Lincoln’s Profile), 1985-1996. Materials diversos. Col·lecció “la Caixa. Art Contemporani”. Foto © Arxiu Fotogràfic Fundació “la Caixa”.

Et poden
Interessar
...