banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Apareix el Miró que s'havia perdut a Palma

Apareix el Miró que s\'havia perdut a Palma
bonart palma - 12/09/13

El tinent de batlie de Cultura i Esports, Fernando Gilet, juntament amb el cap de la UDYCO, Antonio Suárez, i el cap de robatoris i patrimoni històric, Manuel Acerete, ha informat que la Fundació Pilar i Joan Miró ha recuperat la maqueta original de Joan Miró, de la col·lecció Gaudí XVIII/XIX, la desaparició de la qual va denunciar Cort divendres passat. L'obra data de l'any 1975, mesura 89 x 63 centímetres i està impresa a doble cara.

Els comandaments del Cos Nacional de Policia han informat que van rebre una notificació que confirmava que l'obra de Miró s'havia trobat en les naus d'una empresa dedicada al transport d'obres d'art. Després de confirmar la troballa i traslladar l'obra a la Prefectura Superior de Policia, un tècnic de la Fundació Pilar i Joan Miró va notificar l'autenticitat de l'obra.

Després de la denúncia interposada per l'Ajuntament de Palma divendres passat, el Cos Nacional de Policia va iniciar un protocol establert en aquests casos i va comunicar els fets a la brigada de patrimoni històric dependent de la Comissaria General de Policia Judicial del Cos Nacional de Policia. Els fets es van posar en coneixement de l'autoritat judicial, per la qual cosa actualment hi ha un procés judicial obert.

El Cos Nacional de Policia ha confirmat que prosseguirà les gestions per esclarir completament els fets. La intenció és investigar com ha estat el recorregut que ha fet l'obra, i prendre declaracions a totes les persones vinculades a aquests fets, per donar respostes a totes les preguntes.

Per la seva banda, el tinent de batlle de Cultura i Esports ha manifestat que la Fundació Pilar i Joan Miró crearà una comissió de recerca de caràcter intern i implantarà noves mesures de seguretat en quant a les obres d'art.

La Fundació Pilar i Joan Miró ha de decidir, ara, si accepta o no la dimisió que va presentar la directora, Elvira Càmara.

A la imatge, el tinent de batlle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, el cap de la UDYCO, Antonio Suárez, i el cap de robatoris i patrimoni històric, Manuel Acerete amb la maqueta de Joan Miró.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90