banner-elscatala-817x88px
Ruby Rumie: 100 dones i 100 cerimònies a la Galeria La Mama

Exposicions

Ruby Rumie: 100 dones i 100 cerimònies a la Galeria La Mama

bonart nova york - 20/09/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Ruby Rumie presenta Hàlit Diví a la Galeria La Mama de Nova York a partir del 3 d'octubre de 2019.


Aquest treball explora el dolor compartit per dones que han viscut la violència domèstica i reconeix la necessitat de viure el dol per després renéixer cap a l'amor propi i l'apoderament. Aquesta exposició és la suma que l'artista Ruby Rumie realitzà amb 100 dones supervivents de la violència familiar a la ciutat de Cartagena, Colòmbia, amb igual nombre de participants en la ciutat de Nova York.

La trobada de les participants amb Rumie es dóna enmig d'una cerimònia íntima amb exercicis de respiració i meditació on cada dona selecciona un vas per després exhalar dins d'ella el seu dolor silenciat convertint-lo en un hàlit diví. L'objectiu d'aquest treball és el de crear una experiència positiva i transformadora per a cadascuna de les participants.

A aquest projecte es van convidar set artistes ceramistes de la ciutat de Nova York creant així prototips de cada vas que després es van replicar fins a completar les cent requerides per a les cerimònies. Els artistes són: Granota Amirtahmasebi, Will Coggin, Paula Greif, Eleni Kontos, Ben Peterson, Biata Roytburd and Mia Schachter.

A través d'aquesta exhibició Rumie uneix les veus de les supervivents colombianes a les supervivents americanes per desvetllar que la violència familiar és un problema universal que transcendeix edat, raça, classe, i cultura. Hàlit Diví, a més d'exposar el creixement d'aquest problema social, busca incentivar una consciència esperançadora en cada participant i en les persones que s'acosten a aquesta exhibició.

Aquest projecte no hagués estat possible sense el dedicat esforç del comitè d'Hàlit Diví, Nova York, i el suport de la Fundació Safe Horizon.


A la imatge, obra de Ruby Rumie.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells