banner-1280x150-gene

Notícies

L'APPEC, Premi Nacional de Premsa 2013

bonart barcelona - 17/10/13

El dia 16 d’octubre es va reunirt el Jurat dels Premis Nacionals de Comunicació que presideix el Conseller de Presidència, Francesc Homs. L'objectiu dels premis és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. A l'edició d'aquest any, hi havia sis categories. El Premi Nacional de Ràdio ha estat per Toni Clapès, periodista de RAC1, líder d'audiència a les tardes amb Versió RAC1. El Premi Nacional de Televisió ha estat pel programa de TV3 "El Gran Dictat" pel seu paper en el foment de la llengua. El Premi Nacional de Premsa és per les associacions APPEC (de la que forma part la revista bonart), ACPG i ACPC pel seu paper cabdal en la cohesió i defensa dels editors de mitjans. El Premi Nacional de Mitjans d'Arrel Digital és per l'ara.cat; el PN de Publicitat recau en la figura de Miquel Sambola per la seva trajectòria i el PN de Comunicació de Proximitat per l'Agència Catalana de Notícies.

El president de l'APPEC ha rebut la notícia amb una trucada del Conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha valorat la tasca de l'Associació coincidint amb el seu trentè aniversari. Pel president de l'APPEC, Lluís Gendrau, es tracta d'un al·licient per continuar treballant pel sector i amb la màxima col·laboració amb les altres associacions amb qui l'APPEC està en procés de federar-se.

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l'any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. Des que fa 14 anys el President de la Generalitat va entregar els primers premis de Radiodifusió, Televisió i Telecomunicacions, degut a la constant evolució del sector els Premis han anat experimentant alguns canvis de seccions, de dotació, i fins i tot de nom. Així, el 2000 es va constituir el Premi Nacional d'Internet per la seva importància creixent, i en l’edició de 2008 es van atorgar per primer cop els premis corresponents a les categories de Premsa, Comunicació de proximitat i Publicitat. A partir de 2013 s'elimina la categoria de Telecomunicacions i la d'Internet passa a ser la de Mitjans d'arrel digital, per tal de centrar els premis en els continguts i els productors de continguts i separar-los dels de caràcter més tecnològic, que hi tenien difícil encaix.

L'entrega dels Premis es farà el dijous 21 de novembre a les 19 hores al Palau de la Generalitat.

A la imatge, Enric Cabanes, Lluis Gendrau i Carles Duarte en un acte de l'APPEC.

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88