728x90

Exposicions

El Museu de Gas Natural Fenosa presenta “Les remors del bosc” de Shikama

El Museu de Gas Natural Fenosa presenta “Les remors del bosc” de Shikama
bonart barcelona - 18/10/13

El Museu d’Art Contemporani de Gas Natural Fenosa ha inaugurat a Barcelona l’exposició Les remors del bosc del fotògraf japonès Takeshi Shikama, que recull una selecció de 50 fotografies de petit format, preses per l’artista en boscos de Japó, Estats Units i França al llarg de l’última dècada. Aquesta mostra, que exhibeix per primera vegada l’obra de Shikama a Barcelona i Espanya, es podrà visitar a la sala d’exposicions de la seu social de Gas Natural Fenosa (Plaça del Gas, 1) fins al proper dia 7 de març de 2014.

Takeshi Shikama (Tokio, 1948) es un fotògraf japonès internacionalment reconegut. Després d’una brillant carrera com a dissenyador, Shikama fa un gir en la seva professió i consagra la seva vida a fotografiar boscos. Les seves imatges, impregnades de la tradició pictòrica d’Extrem Orient, estan plenes de serenitat i conviden a la contemplació, fins i tot a la meditació, al mateix temps que fa referència constant a la història de la fotografia paisatgística europea i nord-americana. I especialment a la història dels fotògrafs pioners del segle XIX, des de Carleton Watkins fins Eadweard Muybridge, passant per Roger Fenton, Charles Nègre i fins i tot Eugène Atget. Per molts aspectes, l’obra de Shikama és atemporal, aconseguint reunir Orient i Occident.

A l’octubre i el novembre, convidat pel Museu d’Art Contemporani Gas Natural Fenosa, passarà tres setmanes a Galícia fotografiant paisatges, en particular els boscos autòctons. Les imatges resultants s’inclouran en l’exposició retrospectiva de l’autor que acollirà el MAC de A Coruña, el maig de 2014.

El Museu d’Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) és un centre multidisciplinari de cultura contemporània, un espai dinàmic, flexible i obert, que combina l’activitat expositiva amb la integració i participació ciutadana, amb l’objectiu d’estimular la creació artística en tots els àmbits culturals.

SS_Bonart-180x180-OnlineImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal