970x250_appec2021

Exposicions

Salvador Juanpere reflexiona sobre l’escultura a Les Bernardes

bonart Salt - 22/10/13
Salvador Juanpere reflexiona sobre l’escultura a Les Bernardes
Emociona't_Banner_180x178_1Peral_Banner-Bonart_180x180

La Casa de Cultura Les Bernardes acull una delicada proposta de Salvador Juanpere (http://www.juanpere.com/), un dels escultors més interessants del panorama artístic contemporani català.


L’autor porta a Salt tres peces que engloben una proposta de reflexió al voltant dels processos, el sentit i la perseverança de la pràctica artística. La proposta de Juanpere força un parèntesi d'inactivitat premeditada del seu autor, un "break" temporal, que situarà a la vista, per un temps, els seus instruments de treball en el camp de l'escultura. La mostra inclourà també dues obres de creació recent que plantegen d'una banda una sèrie de preguntes d'autors de referència sobre la pràctica de l’escultura, i de l'altra, una instal·lació que conté diverses talles de marbre en forma de puntelli que actuen a la manera de suport poètic i de suport assistencial en uns temps de trontollament i de reposicionament de moltes de les nostres activitats cíviques o creatives, privades o públiques.


L’exposició pren una especial significació en el context de la població de Salt: un conjunt de tres obres que han estat triades expressament per a conviure als espais de Les Bernardes. L’amalgama cultural, lingüística i racial que es dóna en l’estructura social de Salt fan d’aquesta vila un lloc excel·lent per deturar-se a escoltar, a reflexionar i interessar-se pels reptes i el vertigen amb què ens assetgen permanentment els nous temps.


L’escultor Salvador Juanpere, amb motiu del seu seixantè aniversari, ha volgut establir a la vila de Salt un petit parèntesi laboral, traslladar-hi les seves eines de treball, quedar-se orfe per unes setmanes de l’instrumental que acull el seu taller, eines elèctriques, manuals, ginys de l’ofici d’escultor. Uns dies d’orfenesa proteica en què l’autor s’obligarà a reflexionar, en el silenci del seu taller, sobre la pròpia obra, el sentit de la feina, i les prospeccions sobre el futur. A la manera d’un quixot abrandat, l’autor situa l’obra i l’instrumental —les armes de l’artista—, en un altar, talment en una vetlla cerimonial per enfrontar-se a noves empreses, a nous interrogants, i bastir nous puntals de sosteniment per a la tasca, il·lusa i heroica al mateix temps, de l’art.


De qüestions, eines i puntals de Salvador Juanpere es pot veure a la Casa de Cultura les Bernardes fins al 12 de noviembre del 2013.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT