Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

El XIX Saló del Manga escalfa motors amb l’esport com estrella

El XIX Saló del Manga escalfa motors amb l’esport com estrella
bonart barcelona - 24/10/13

La XIX edició del Saló del Manga de Barcelona se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre a Fira de Barcelona, ocupant els pavellons 1 i 2 i passant de 17.000 metres quadrats a 35.000. El cònsol general del Japó a Barcelona, Takashi Fuchigami, la gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona, Marta Clari, la directora cultural de Casa Àsia, Menene Gras, el president del Club Joventut de Badalona, Jordi Villacampa i el directiu del CE Sabadell, Josep Maria Farrés, i el director de certamen, Carles Santamaria, han presentat en roda de premsa un Saló que té en la presencia de l’esport un dels seus eixos.

Menene Gras ha reivindicat “l'àmbit d'influència del Saló, no només a Espanya, sinó a Europa"”i la importància de l'esdeveniment per a la ciutat de Barcelona. Per a Marta Clari, la fira sempre ha estat vinculada a Barcelona, des dels seus inicis a l'Estació de França i suposa una “projecció internacional" per a la ciutat, així com una "barreja de llenguatges culturals: des del dibuix a la gastronomia”.

En el marc de l'Any Dual Japó-Espanya, que commemora el 400 aniversari de les relacions bilaterals entre els dos països, el cònsol japonès ha pronosticat que el Saló del Manga serà “l'esdeveniment més important d'aquesta celebració". "El Saló ha estat un element molt important d'impuls de les relacions culturals entre el Japó i Espanya”, ha afegit.

El director del Saló, Carles Santamaria, ha destacat el creixement de la fira, que l'any passat va superar el seu rècord amb 112.000 visitants: "El 2012 ja vam fer un salt molt important des de la Farga a Fira. Aquest any ocupem dos palaus amb 35.000 metres quadrats. Fa 19 anys vam començar amb 300 metres quadrats a l'Estació de França". Santamaria ha repassat les principals exposicions del Saló: Manga en joc, dedicada al fenomen d'Oliver i Benji, Els nostres mangakas, que ret homenatge als autors espanyols que dibuixen amb estil manga, les mostres amb material inèdit sobre Bola de Drac i One Piece - Toriko, a més de la commemoració del 400 aniversari de l'ambaixada Keich? i una exposició de la il·lustradora Marta Noel. Els convidats estrella del Saló seran el mític Yoichi Takahashi, creador de Campeones, el transgressor i avantguardista Shintaro Kago: l'autor xinès Li Kunwu i el director d'animació Daisuke Nishio, popular per les seves pel·lícules i sèries sobre Bola de Drac. Com cada any, els videojocs, que "formen part de l'ADN cultural del Japó", segons Santamaria, tindran un gran protagonisme amb la presència d'un dels creadors de Pokémon, Januchi Maseda, a més de Kunio Hashimoto, desenvolupador de Bola de Drac Z o Ryo Mite per Saint Seiya, entre d'altres. Sense oblidar-nos de la presència de la nova consola de Microsoft, la Xbox One, setmanes abans del seu llançament mundial.

Yoichi Takahashi no només protagonitzarà l'exposició Manga en joc, sinó que mostrarà els seus originals de Cesc Hiroshi, el futbolista que va crear pel CE Sabadell . "És la primera vegada que un club de futbol entra en aquesta fira. El Sabadell està molt vinculat al Japó" , ha assenyalat el directiu del club, Josep Maria Farrés. "Gràcies a sèries com Slam Dunk o Campeones, el bàsquet i el futbol s'han popularitzat al Japó", ha recordat Santamaria. D'aquí la presència del Joventut de Badalona, que organitzarà un concurs per dissenyar la nova mascota del club, "que van fundar el 1930 cinc xavals molt joves", ha dit el seu president, Jordi Villacampa. "El Badalona es distingeix per la promoció dels jugadors joves, d'aquí el nom de Joventut. I el Saló del Manga és un esdeveniment que atrau els joves". Més enllà del futbol i el bàsquet, al Saló del Manga s'oferiran exhibicions de beisbol (l'esport nacional del Japó), karate, kendo, judo i molt més, a càrrec de les diferents federacions oficials.

En l'apartat gastronòmic destaca la presència de la xef Carme Ruscalleda, que parlarà de la influència japonesa en el seu restaurant i de la implantació del Sant Pau a Tòquio. Els xefs Jordi Esteva,  Hideshi Matsuhira del Koy Shunka i Albert Raurich del restaurant Dos Palilos també impartiran tallers i parlaran de la fusió gastronòmica. Santamaria va recordar que només a Barcelona hi ha 200 restaurants japonesos.

El XIX Saló del Manga dóna el salt al cinema gràcies a un acord amb el Grup Balaña. En els veïns multicines Arenas es projectaran pel·lícules i animes. Per poder assistir-hi, els interessats hauran de recollir a l'estand de FICOMIC, situat al Palau 1, una invitació per persona i sessió corresponent al mateix dia, fins que s'esgotin. Aquesta invitació es canviarà a les taquilles de l'Arenas per una entrada mitja hora abans de cada sessió.

XIX Saló del Manga de Barcelona se celebrarà del dijous 31 d'octubre al diumenge 3 de novembre de 2013 als palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc. Al Palau 2 es trobaran els expositors, tallers de manga i cuina japonesa, exposicions, macro-espais de videojocs, sala d'actes, exposicions, àrea de restauració japonesa i altres activitats. El Palau 1 albergarà l'escenari on tindran lloc els concursos de cosplay i karaoke, a més d'actuacions musicals i exhibicions de populars balls asiàtics. Les sessions de projeccions d'anime tindran lloc als Arenas Multicines, situats al centre comercial situat davant del recinte firal a Plaça Espanya.

SS_Bonart-180x180-OnlineBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px