M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Notícies

Presentació de la donació de David Douglas Duncan al Museu Picasso

bonart barcelona - 24/10/13
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

El divendres, 25 d’octubre, a les 11.30 hores, al vestíbul de la segona planta del palau Finestres, seu de les exposicions temporals del Museu Picasso (entrada per Montcada, 23), es presentarà als mitjans de comunicació la donació de 161 fotografies que el prestigiós fotoperiodista David Douglas Duncan (Kansas City, Missouri, 1916) ha realitzat al Museu. Amb aquesta donació, Duncan vol retre homenatge als seus amics Pablo i Jacqueline Picasso, amb motiu del 50è aniversari del Museu.


A l'acte hi assistiran Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; David Douglas Duncan, fotoperiodista, i Bernardo Laniado-Romero, director del Museu Picasso de Barcelona. Després dels parlaments, es visitarà la primera de les mostres organitzades amb una selecció d’aquestes imatges. Tots els mitjans –redactors i gràfics– que ho desitgin podran visitar la mostra, abans de la roda de premsa, a partir de les 10.30 hores.


David Douglas Duncan (Kansas City, Missouri, 23 de gener del 1916) és un fotoperiodista de prestigi internacional que ha publicat els seus treballs en diverses revistes i monografies especialitzades. Va ser membre del cos de Marines del Estats Units d’Amèrica fins al febrer del 1946, any en què es va incorporar a la revista Life com a reporter. L’any 1956, deixa Life i treballa per la revista Collier's però l’empresa fa fallida a finals d’aquell mateix any. A partir d’aquest moment, treballa com a fotògraf freelance. David Douglas Duncan cobrirà durant la seva carrera professional nombrosos conflictes internacionals entre els quals hi ha la Segona Guerra Mundial, la guerra de Corea i la del Vietnam. L’any 1991, va rebre el premi Joseph Sprague concedit per la National Press Photographers Association (NPPA) en reconeixement a la seva trajectòria professional en el camp del fotoperiodisme.


Amic de Pablo Picasso des que es van conèixer al febrer del 1956, el seu treball fotogràfic sobre l’artista és un reportatge exhaustiu de la intimitat del taller i de la casa de Picasso i la seva dona Jacqueline Roque. La família, els amics, les celebritats que els visitaren a la vila de Canes, La Californie, més endavant, al castell de Vauvenargues, a la Provença, i al mas de Notre-Dame-de-vie, a Mougins, recorren aquest treball fotogràfic publicat en vuit llibres traduïts a diverses llengües: The Private World of Pablo Picasso (1958), Picasso's Picassos (1961), Goodbye Picasso (1974), The Silent Studio (1976), Viva Picasso (1980), Picasso and Jacqueline (1988), Picasso Paints a Portrait (1996) i Picasso & Lump (2006).

Et poden
Interessar
...