DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

"Tot serà oblidat" de Pierre Marquès a Arts Santa Mònica

\
bonart barcelona - 29/10/13

L’Espai El Balco d’Arts Santa Mònica de Barcelona és l’escenari, fins al 9 de novembre, del projecte expositiu de Pierre Marquès i Mathias Énard Tot serà oblidat, que reflexiona sobre l’existència de la memòria en el paisatge.

Comissariada per Aina Mercader, Tot serà oblidat pren com a punt de partida les il·lustracions del llibre homònim Tout sera oublié (Actes Sud, 2013), fet a quatre mans, en què el text de Mathias Énard acompanya les obres de Pierre Marquès. 

“Tot serà oblidat proposa una mirada atenta a l’univers creatiu de Marquès i és una nova col·laboració, ara en forma d’exposició, entre l’artista i l’escriptor, en què la pintura i la literatura es troben, una vegada més, al servei d’una bona història per explicar”, explica Aina Mercader, que continua: “Tots dos acostumen a utilitzar el viatge com a motor de creació, com a matèria primera per realitzar els seus projectes artístics. Junts han viatjat a Polònia, Croàcia, Bòsnia i Trieste per reconstruir la memòria històrica (des de la Primera Guerra Mundial i fins a la guerra dels Balcans) a través de la literatura, l’art o el llibre il·lustrat. D’aquests periples en surt material artístic per a Marquès i literari per a Énard.”

La mostra suposa la perfecta conjunció entre el treball plàstic de Marquès i el literari d’Énard. La creació plàstica i la literària travessen la història en un viatge a una sèrie de ciutats marcades pel conflicte, per les grans guerres que ha sofert el continent europeu al llarg del segle XX.

Les pintures, el dibuix, l’oli, la plantilla, a més dels treballs previs realitzats en aquarel·la de Marquès queden contextualitzats amb el conjunt de textos inèdits d’Énard, els quals ressalten i magnifiquen el sentit i el valor de les peces de l’artista.

canal-mnactec-180-180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal