canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Galeria Vangar presenta "Cartografies Humanes" de Lluc Margrau

Galeria Vangar presenta \
bonart valència - 23/09/19

Amb motiu d'Abierto València, la Galeria Vangar ha inaugurat Cartografies Humanes, una exposició de l'artista valencià Lluc Margrau que es podrà fins al 2 de novembre del 2019. Lluc Margrau (València, 1987) és artista multidisciplinar. Va realitzar els seus estudis de llicenciatura de Belles Arts a la UCLM de Conca. Actualment desenvolupa el seu treball entre Espanya i els Estats Units, on ha realitzat diferents exposicions, com per exemple, en la Target Gallery i l'Opera House Hudson New York. També destaquen residències artístiques a Sculpture Space New York, Vermont Studio Center, així com beques de producció a The Art Students League of New York i la Beca Antón Astúries. El seu treball és conseqüència d'un impuls natural que deriva en l'exercici creatiu. Aquest procés es basa en la percepció de l'entorn viscut mitjançant el qual reescriu un "mapa visual".

Aquesta anàlisi perceptiu li permet estructurar la informació i desenvolupar el seu procés. Alhora, aquesta anàlisi origina dues conseqüències fonamentals: la primera, una observació reflexiva com a contrapunt al seu propi pensament i la segona, dóna començament al diàleg que es genera entre el creador i l'obra. Com a resultat d'aquesta conversa, la síntesi matèrica dels elements formals emergeix a mesura que la visió perpendicular va donant pas a una visió perifèrica.

Les cartografies de Lluc Margrau no evoquen mons llunyans o exòtics, sinó el món que tenim més a mà, el territori que habitem i transitem. Mitjançant el joc d'espais i temps, l'artista explora la confrontació que es produeix entre l'entorn proper i el seu context, diferent en cada cas, i que necessàriament influeix en el procés.

L'obra que obre l'exposició, Cartografies humanes, va sorgir després d'una sensació d'estranyesa, de desubicació. Va ser el primer fruit d'aquest projecte, que constitueix en certa mesura la crònica visual de l'itinerari seguit per orientar-se. A partir dels codis cartogràfics i les coordenades de les ciutats on ha residit des de llavors, l'artista reconstrueix la geografia heterodoxa d'aquesta travessa.

Baner-generic-180x180_Premi_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90