Expo Josep Coll 2022 baner
Es crea el Premi Aurèlia Muñoz i arrenquen les sedes exposicions al MoMA i MNAC

Notícies

Es crea el Premi Aurèlia Muñoz i arrenquen les sedes exposicions al MoMA i MNAC

bonart madrid - 23/09/19
Impremta Pages - banner-180x178SET_INTL_ARXIUS_AJBCN_300x250

Aurèlia Muñoz segueix rebent reconeixements nacional i internacionalment. La VIII Biennal World Textile Art, que tindrà lloc a Madrid entre els dies 17 de setembre i 3 de novembre, atorgarà el I Premi Aurèlia Muñoz a un / a artista espanyol / a que s'hagi destacat per la seva trajectòria, tant a Espanya com internacionalment.


D'altra banda, les escultures en gran format de Aurèlia Muñoz, adquirides recentment pel MoMA, s'exhibiran a l'esperada inauguració del nou MoMA de Nova York, que tindrà lloc el 21 d'octubre.


Per últim, el 24 d'octubre, s'inaugura la gran exposició de l'artista al MNAC, on es podran veure escultures tèxtils de grans dimensions, collages tèxtils i sobre paper i una col·lecció de dibuixos que inclouen esbossos i projectes d'obres en gran format. El conjunt que ingressarà al museu conté obres de principis dels seixanta, on practica una pintura lineal amb ressons de Torres-García sobre arpilleres rústiques. També s'incorpora al museu un patchwork i el tapís La font de la vida, que ens porta al terreny d'una mística imaginativa d'ecos medievals. Els collages tèxtils i sobre paper mostren l'atreviment i la voluntat de Aurèlia Muñoz de dialogar amb el passat, entès com un palimpsest cultural. Esfera i ploms, de 1969, és un homenatge a Gaudí i les seves maquetes funiculars. Ens social, de 1976, construïda a partir dels característics nuats de Aurèlia Muñoz, és una obra de gran presència, una fascinant escultura de grans dimensions suspesa en l'aire que es projecta en l'espai. El conjunt es completa amb una col·lecció de dibuixos on trobem esbossos i projectes que ajuden a entendre les peces més grans, juntament amb obres que ens descobreixen la seva qualitat com a dibuixant.

Et poden
Interessar
...

728x90