FCC-Segell-banner4
Homenatge a Pere Formiguera a la Fundació Miró

Exposicions

Homenatge a Pere Formiguera a la Fundació Miró

bonart barcelona - 06/11/13
q2w-MKl4Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2

La Fundació Miró dedica una mostra en homenatge al fotògraf Pere Formiguera, mort el passat 9 de maig del 2013, que es podrà visitar fins al 19 de gener del 2014 a l’espai temporal de la fundació dedicat a la fotografia.


Pere Formiguera (1952-2013) és una de les figures clau per entendre la fotografia nacional de les últimes dècades. Va ser un dels fotògrafs més destacats de la generació que va irrompre en el panorama fotogràfic català durant els anys 70 del segle XX.


La selecció fotogràfica presentada a la Fundació Miró inclou imatges de la sèrie Roba estesa, primera sèrie fotogràfica de Formiguera, creada l’any 1975, el mateix any en què la Fundació va iniciar la seva activitat. La mostra inclou també una sèrie de polaroids experimentals creades a principis dels vuitanta, quan Formiguera va establir una estreta relació amb la Fundació Joan Miró.


Pere Formiguera va formar part d’una generació de fotògrafs que van mostrar un interès per la fotografia que sobrepassava l’àmbit creatiu, tot investigant la recuperació històrica i la teoria. 


Va ser membre fundador del grup Alabern, amb Manuel Esclusa, Joan Fontcuberta i Rafael Navarro; fotògrafs avantguardistes que reivindicaven la fotografia d’autor com a expressió artística. Entre les seves sèries més conegudes destaquen Fauna secreta (1983-87, juntament amb Joan Fontcuberta), Cronos (1990, 2011), Diàlegs amb la pintura (2004-06), Pedres (2008) i Plantes (2011).


A la imatge, sèrie "Roba estesa" de Pere Formiguera.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner