Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Tot a punt pel Festival Ingràvid

bonart figueres - 06/11/13

Tot és a punt per l'inici del Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà Ingràvid 2013 (www.festivalingravid.com) aquest divendres 8 de novembre a Figueres. Ingràvid, que s'ha bolcat en el públic familiar, proposa més una vintena d'activitats aquest cap de setmana, protagonitzades per una trentena d'artistes. El programa s'encetarà amb una debat titular Què passa amb la Cultura a Catalunya? amb representants de tots els sectors culturals del país, entre els que ja han confirmat la seva assistència la presidenta de l’Associació de professionals de Catalunya de la Gestió Cultural (APGCC), Carme Sais; el president de l’associació de crítics d’art de Catalunya (AACC), Joan Ma Minguet Batllori; la vice presidenta de l’Associació professional de Dansa de Catalunya (APdC), Gemma Calvet; el codirector de la sala La Mirona de Salt i director de RGB, Xavier Fortuny, en representació de l’àmbit de la música; el crític de circ i soci fundador de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) Jordi Jané; i el vocal de l’Associació d’Artistes visuals (AAVV), Blai Mesa.

Entre les propostes per al públic familiar, que tindran lloc dissabte 9 i diumenge 10, destaquen una conferència interactiva Magnètica Ingravidesa de l'escriptor i divulgador científic Marc Boada, més conegut com a presentador del programa Què, qui, com? del Canal 33, que se centrarà en l'experimentació de la ingravidesa física (dissabte 9 a les 16.00h), així com un taller de dibuixos animats amb la reconeguda directora de videoclips Lyona (Love of Lesbian, Amaral, Els Pets, Sidonie...) o un Sopar en Positiu a la Domo (la gran cúpula, centre neuralgic del festival) amb el geògraf i professor de l'UB, Martí Boada, que donarà una perspectiva científica als incendis de l'Empordà de fa un any.

L'Orchestra Fireluche, presentant el seu darrer disc Tants caps tants joguets, acompanyats de Pau Riba i d'Agnès Fuster (Aquitamxé) serà el plat musical de dissabte (17.00) que acabarà amb una xocolatada en favor de l'Associació Contra el Càncer. La música també hi serà present diumenge amb una curiosa col·laboració entre el poeta Enric Casasses i la formació tarragonina Don Simon y Telefunken (17.30h) que finalitzarà amb una castanyada.

Totes les activitats del festival es duran a terme a la Domo, la cúpula de 75 metres quadrats que cada any s'instal·la a la Rambla de Figueres i que és el centre neuràlgic de l'Ingràvid.

 

canal-mnactec-180-180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px