banner-1280x150-gene

Notícies

Es prepara el Festival Drap-Art 2013 al CCCB

Es prepara el Festival Drap-Art 2013 al CCCB
bonart barcelona - 06/11/13

Drap-Art, el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya, tornarà a la seva cita a Barcelona aquest any entre el 13 de desembre i el 5 de gener. El certamen, tot un referent del reciclatge creatiu i les propostes artístiques en aquest àmbit, arriba al seu desè aniversari i té algunes sorpreses preparades per celebrar-ho.

L'exhibició comptarà amb les obres de 19 artistes plàstics i 9 dissenyadors seleccionats per convocatòria pública, que demostren que, moltes vegades, el que considerem escombraries pot arribar a convertir-se en art. A partir de materials com a vidre, fusta, plàstic, ferro, cartró, paper i fins a elements orgànics, peces tecnològiques, telèfons o càmeres de fotos neixen peces artístiques i de disseny. Algunes d'elles, com les obres de Jana Alvarez, giren entorn de la relació de l'ésser humà amb la nova naturalesa tecnològica que ens envolta. Altres obres mostren com ampolles de vidre, bolígrafs, penjadors i encenedors (Toni Moranta, Hac Creativa, Bernat Capellades, System Design Studio) poden “passar a millor vida” convertint-se en llums de disseny. No falten tampoc les propostes més romàntiques, com la recuperació de llibres oblidats d'Aran Santamaria; les més crítiques amb el sistema i l'especulació urbanística de David Ribó, o les més fresques i divertides, com les pistes de bàsquet que Albert Negredo ha creat en antigues caixes de llumins.

Drap-Art 2013 també comptarà amb artistes convidats com Ulisses Pistolo Eliza, H Moyano, Fabio De Minicis i Karol Bergeret, així com artistes seleccionats en col·laboració de l'A-FAD, Pronostica i la Galeria N2, entre unes altres. En 1997 Ulisses Pistolo ja va participar en Drap-Art amb una performance creada a força de diners. Bitllets triturados de 10.000 pessetes en desús que va trobar en les escombraries de la Casa de la Moneda de Granada van ser la base de la seva instal·lació llavors. Ara torna també amb els diners com a matèria primera i l'obra Folrada de diners. H Moyano exposarà 5 composicions en rosa realitzades amb la seva roba personal rebutjada (mitjons, samarreta i calçotets) i Fabio De Minicis, fidel a la seva creació de tipografies, mostrarà diverses obres amb neó i llibres reciclats.

Per la seva banda, Karol Bergeret, que porta anys retent homenatge a les Santes Mestresses de casa, presenta aquest any la col·lecció completa de 14 dones dedicades a la llar (Cuinera, Costurera, Nodrissa, Pastissera, Netejadora, Proveïdora, Cambrera, Planchadora, Teixidora, Electrodomèstica, Sanadora, Modista, Bugadera i Educadora) creades sobre taules de planxar.

A més, com a novetat, Drap-Art 2013 comptarà amb la col·laboració especial d'HA Schult, pioner de l'art mediambiental, conegut pels seus Trash People, un exèrcit de ferralla, que ha pogut veure's recentment a Barcelona després d'haver-hi recorregut mitjà món. Schult, que precisament va portar el seu exèrcit per primera vegada a Barcelona en 2007 convidat per Drap-Art a mostrar la seva obra en la Plaça Reial, ha donat una de les seves obres al festival per col·laborar amb Drap-Art i promoure així el reciclatge artístic.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88