FCC-Segell-banner4
Doble sessió de poesia al Museu de la Vida Rural

Notícies

Doble sessió de poesia al Museu de la Vida Rural

bonart l'espluga de francolí - 06/11/13
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catBaner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí viurà el 8 de novembre, a partir de les set de la tarda, una jornada cultural que inclourà la presentació del nou llibre de poesia de Jordi Llavina, Contrada, i la inauguració de l’exposició Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i d’esperances. Participaran en la presentació el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, la filòsofa Montse Bosch i el poeta Jordi Llavina.


L’Acadèmia Valenciana de la Llengua celebra aquest 2012 l’any Vicent Andrés Estellés,  coincidint amb el vintè aniversari de la mort del poeta de Burjassot. Entre les activitats que ha promogut, s’han fet dues exposicions sobre la figura d’Estellés. Una d’elles, Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i d’esperances, serà al Museu de la Vida Rural entre el 8 i el 17 de novembre. L’exposició mostra, mitjançant imatges, llibres i reculls de textos, tant la faceta literària de l’autor com la seva cara més personal, fent un recorregut per la seva vida des de la infància fins la mort. Durant la inauguració, de la qual s’encarregaran Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, i Jordi Llavina, poeta, es recitaran versos del protagonista.


El mateix dia s’aprofitarà per presentar la darrera obra de Jordi Llavina, Contrada. Es tracta d’un llibre compost per quaranta sonets i editat per 3i4 Edicions. Llavina, que va guanyar precisament el premi Vicent Andrés Estellés l’any 2011 pel seu poema Vetlla, ha estat treballant els últims dos anys i mig en aquest llibre de sonets en què el ventall temàtic s'amplia notablement respecte dels últims títols seus: la malaltia, el pas del temps, la pèrdua, l'amor, la mort... L'obra du un pròleg de la poetessa Teresa d'Arenys i un epíleg del filòsof Josep M. Esquirol; dos dibuixos de l'artista José Luis Paulete i una fotografia del també artista Albert Carreras.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura