FCC-Segell-banner4

Notícies

El Museu Montserrat prepara un acte d'homenatge a Francesc Fontbona

bonart montserrat - 07/11/13
on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart180x180

El dia 8 de novembre a partir de les 16.30h, l’equip del Consell Assessor i els amics del Museu de Montserrat celebren un acte d’homenatge a Francesc Fontbona, arran de la seva jubilació. El doctor Fontbona ha jugat un paper determinant en la vida del Museu de Montserrat. És, al costat de Daniel Giralt-Miracle, José Corredor Matheos o Joaquim Garriga, dels primers membres del Consell Assessor, creat l’any 1982.


A l’acte del dia 8 de novembre, que tindrà lloc a la Sala del Venerable hi prendran part els col·legues i amics de Francesc Fontbona, i serà Josep Bracons, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, qui pronunciarà el panegíric, en nom dels assistents. En el decurs de l’Acadèmia, el doctor Fontbona rebrà el florilegi d’expressions de congratulació i d’amistat que el Consell d’Assessors i Amics del Museu de Montserrat li ofereix amb motiu de la seva jubilació.


El dia 9 de novembre, a les 12.30h, tindrà lloc a l’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat, la inauguració de la mostra Vanitas – Biblioteques, del pintor barceloní Carles Gabarró, que es podrà veure fins el 16 de febrer de 2014. A l’acte de presentació hi prendran part el comissari de la mostra, Àlex Mitrani, l’artista Carles Gabarró i el P. Josep de C. Laplana. Les 16 obres de gran format que es podran veure a Montserrat les va realitzar l’any 2006 i se centren en les biblioteques. La biblioteca és el lloc simbòlic on es construeix un pensament i una cultura. Gabarró barreja llibres i cranis que constitueixen la iconografia característica de la meditació sobre la fragilitat humana, un tema d’alt interès per al pintor. La selecció que es pot veure a l’espai d’art Pere Pruna inclou també peces de joventut, de 1985, i algunes més recents, que permeten comprovar la continuïtat d’una poètica. L’austeritat i el rigor que regnen en la seva obra són un antídot a la frivolitat i a la buida vanitat, i una invitació a la reflexió personal i exigència moral.


Carles Gabarró és un pintor de trajectòria coherent i intensa. La seva carrera es va iniciar coincidint amb l’eufòria pictòrica que es va produir amb la postmodernitat, als anys 80. Des d’uns principis expressionistes, la seva obra ha respost sempre a una recerca de la profunditat, del sentit, a una interrogació on la dimensió pictòrica acompanya l’existencial.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-