JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Dolors Junyent exposa pintures, litografies i gravats dels segles XIX i XX

Dolors Junyent exposa pintures, litografies i gravats dels segles XIX i XX
bonart barcelona - 19/11/13

La Galeria Dolors Junyent, especialitzada en mestres de la pintura i escultura dels segles XIX-XX, avantguardes històriques i artistes contemporanis de reconegut prestigi internacional, presenta fins al 10 de gener del 2014 a Barcelona, 30 peces, entre litografies, pintures i gravats d'artistes catalans de renom.

A l'Espai A de l'exposició, els visitants podran gaudir de les obres de Martí i Alsina, gran mestre que va crear escola. La seva temàtica intentava reflectir, amb tota l'objectivitat possible, el món que ho envoltava, és a dir, el paisatge de Catalunya i els seus habitants. El realisme pur, característic dels primers temps de Martí Alsina, són substituïts a la fi dels anys seixanta per un estil sintètic, més efectista. També amplia la temàtica: a més dels retrats, els paisatges i les vistes urbanes, apareixen figures, marines i escenes de costums.

De la mateixa forma, la mostra també recull peces de Joan Ponç, artista pioner a interpretar el món màgic. En suuniverso personal posseeix un llenguatge místic i oníric on la llibertat està sempre present. L'obra d'aquest pintor,sempre detallista i minuciosa, és un fidel reflex de la seva vida turmentada. Presenta imatges fantasmagóricas i torturades,en les quals el subconscient és el protagonista. Per Ponç l'art no és sinó una introducció al misteri i els secrets de l'esperit.

L'exposició de l'Espai A, també acull les obres de Rafols-Casamada, omple de poesia i que es caracteritzen per la seva elegància compositiva i una gran harmonía. Igualment també es podrà apreciar la contundència expressiva, per les constants de traç, gest i color que defineixen l'obra de Josep Guinovart.

A l'Espai B, els visitants podran complaure's de l'explosió de color i de la personalitat excepcional i única al món en contemplar les obres de Miró. Així mateix, els interessats podran admirar les peces de Tàpies, pintor, escultor i teòric de l'art i un dels principals exponents a nivell mundial de l'informalisme, estant considerat un dels artistes més destacats del segle XX. 

A la imatge, "Roi de Pologne" de Clavé.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1