Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

La Fundació Arranz-Bravo prepara la primera exposició individual de Laura Ariño

La Fundació Arranz-Bravo prepara la primera exposició individual de Laura Ariño
bonart l'hospitalet de llobregat - 22/11/13

La Fundació Arranz-Bravo de l’Hospitalet de Llobregat, seguint amb la tònica de donar a conèixer nous valors de l'art emergent, presenta la primera exposició de la jove escultora Laura Ariño (Barcelona, 1991). Com a novetat la fundació ha convidat un jove crític d’art de la universitat de Barcelona a fer el seu primer comissariat: Bernat Puigdollers. La inauguració de la mostra serà el dia 15 de gener a les 19:30 i es mantindrà oberta al públic fins el 16 de març de 2014. L'acte d'inauguració anirà acompanyat d'un espectacle de dansa a càrrec de Laura Calvet inspirat en les obres d’Ariño.

 Seguint els objectius marcats des de la seva creació, la Fundació  Arranz-Bravo presenta una nova exposició dedicada a un artista jove: l’escultora barcelonina  Laura Ariño. Una mostra que ha servit d'estímul a l'autora per tal de desenvolupar noves obres de gran format que han permès donar una nova dimensió a la seva obra i, en alguns casos, crear un diàleg entre l'espai expositiu i l'obra a través d'instal·lacions de gran format. Els materials utilitzats són tan diversos com escollits: tela, ciment, alabastre, materials sintètics, cera... Materials necessaris per donar els matisos adequats per a expressar l'angoixa humana davant la impotència comunicativa amb el seu entorn, la desesperació, la incomprensió, la mort i el pas del temps. El temps que tot ho canvia, la metamorfosi. Un concepte que és present en tota l'obra de Laura Ariño i que vol ser, juntament amb els altres conceptes esmentats anteriorment, una metàfora de la vida i la condició humana.

Gran part de les obres exposades apareixen reproduides en el catàleg, el primer de la carrera artística de l'escultora qui, malgrat haver estat guardonada amb el premi Pere Jou d'escultura l'any 2012, encara no havia tingut la oportunitat d'exposar individualment. La publicació està profusament il·lustrada i va acompanyada d'un text explicatiu del comissari de l'exposició, Bernat Puigdollers, per tal de propiciar i facilitar la lectura i la interpretació de l'obra de Laura Ariño.

La inauguració de la mostra serà el dimecres dia 15 de gener a la seu de la Fundació Arranz-Bravo i anirà acompanyada d'un espectacle de dansa a càrrec de la ballarina i actriu, Laura Calvet. Formada a Barcelona, París i Praga, amb una llarga tragectòria al darrera i després d'haver actuat en diversos escenaris i espectacles rellevants del país i de l'estranger, ens presenta un espectacle breu però intens basat en l'obra exposada. Calvet donarà vida a l'escultura inerta donant una nova visió molt personal fent especial referència a un dels conceptes més importants de l'obra d'Ariño: la metamorfosi.

Limit_obert_Bonart_180x180 pxLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px