0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Jordi Urbón guanya la Biennal de 100 Kubik (Colònia)

Jordi Urbón guanya la Biennal de 100 Kubik (Colònia)
bonart colònia - 22/11/13

El protagonista de la desena edició de l’Exposicions Viatgeres, Jordi Urbón, acaba de ser elegit guanyador de la IV Convocatòria Biennal de 100 Kubik, de Colònia (Alemanya). Entre els més de 100 artistes que s’hi han presentat, Urbón ha estat elegit “per la seva àmplia varietat de textures i temes, i, sobretot, per la qualitat de la proposta i l’excel·lent treball dels mitjans tècnics, amb un resultat molt creatiu”.

 Gràcies a aquest guardó, l’artista Jordi Urbón exposarà la seva obra a l’espai expositiu 100 Kubik - Raum für Spanische Kunst, ubicat al centre de la ciutat de Colònia, el mes de setembre de 2014.

 Aquest premi coincideix amb la itinerància de l’exposició de Jordi Urbón (seleccionada per formar part del cicle Exposicions Viatgeres), que durant l’any 2014 es podrà veure a diverses sales d’exposicions de les comarques gironines. Entre les sales d’exposicions destaquen el Museu Etnològic de Ripoll, la Casa Saladrigas de Blanes, el Sant Sepulcre de Palera, el Centre de Turisme Cultural de Sant Domènec de Peralada o el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

 Urbón, juntament amb Jordi Martoranno, va ser elegit per un jurat format per diferents professionals i especialistes del camp de l’art, de les comarques gironines, “per la seva originalitat —especialment pel que fa al procediment de treball—, per la capacitat d’atrevir-se a transcendir el concepte tradicional de pintura i per haver sabut mantenir la naturalesa pròpia d’aquest art i haver aconseguit treballar amb un llenguatge visual autònom”.

 Jordi Urbón (Puigcerdà, 1962) comença la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. Treballa també al taller de Begoña Egurbide, Ramon Parramon i Xavier Rovira, i complementa la seva formació amb cursos de gravat, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vic i al taller de Fina Tuneu. Actualment viu a Ripoll.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1