JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

L’Ajuntament de Palma presenta l’exposició del poeta Rosselló Pòrcel

L’Ajuntament de Palma presenta l’exposició del poeta Rosselló Pòrcel
bonart palma - 02/12/13

El tinent de batlle de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palma, Fernando Gilet, i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Antoni Vera, han presentat l’exposició Bartomeu Rosselló-Pòrcel, les ales trencades (La curta vida d’un poeta encara viu). La mostra s’ha realitzat amb motiu del centenari del seu naixement i fa un recorregut per la vida i l’obra d’aquest poeta que, tot i que morí als 24 anys, deixà un llegat d’alt nivell que reflecteix un gran talent per a la literatura.

Fernando Gilet ha manifestat que “l’exposició vol donar a conèixer i apropar al públic més jove, la figura i el treball del que sens dubte és un mite de la nostra cultura perquè, tal i com em va comentar un dia Maria del Mar Bonet, és important transmetre el nostre llegat a la joventut de la nostra comunitat”. Gilet ha afegit que “l’exposició és fruit de la col·laboració interinstitucional entre l’Ajuntament de Palma i el Govern de les Illes Balears mitjançant l’Institut d’Estudis Baleàrics”.

El director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Antoni Vera, ha dit que “l’exposició serà itinerant i recorrerà altres indrets de Mallorca, Menorca i Eivissa, i es complementarà amb un llibre il·lustrat per Rafel Vaquer”. Vaquer és el creador, entre d’altres, de la sèrie Jhonny Roqueta l’any 1982 per a la revista Cul de Sac i El Jueves.

L’exposició Bartomeu Rosselló-Pòrcel, les ales trencades consisteix en 16 panells que fan un recorregut per la vida de l’escriptor. Cada un d’ells té un poema, una il·lustració representativa d’un periode de la seva vida i documentació biogràfica del poeta. A més, hi ha llibres exposats de la biblioteca de Cort sobre l’autor, alguns d’ells, primeres edicions, i exemplars de llibres originals que van pertànyer a l’autor.

Fernando Gilet ha agraït la col·laboració de l’arxiu diocesà perquè, per primera vegada, s’exhibeix la còpia del registre del bateig del poeta. També per primera vegada es mostra al públic en general una còpia de la carta de Salvador Espriu, indicant el trasllat de les restes mortals de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, ubicades al panteó familiar dels Espriu, a Palma.

L’exposició Bartomeu Rosselló-Pòrcel, les ales trencades (La curta vida d’un poeta encara viu), es podrà visitar a la Biblioteca Ramon Llull de Palma, en l’edifici Ramón Llull, del 3 de desembre al 17 de gener de 2014.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90