Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Comença la primera fase de reordenació de la col·leccio d'És Baluard

Comença la primera fase de reordenació de la col·leccio d\'És Baluard
bonart palma - 02/12/13

Amb “Implosió. 1er moviment”, És Baluard de Palma comença la primera fase de reordenació de la seva col·lecció, prevista pel desè aniversari, que se celebra el 30 de gener de 2014. Estructurada en quatre àrees diferenciades, aquest àmbit recull l'experimentació de les avantguardes que van tenir lloc a principis del segle XX, a través del cubisme com el primer moviment de ruptura amb l'art establert i la posterior revolució dels llenguatges dutes a terme pel surrealisme i el dadaísme al costat del desenvolupament de l'expressionisme abstracte americà i l'informalisme a Europa després de la Segona Guerra Mundial. 

"Implosió. 1er moviment" reuneix obres de Maria Blanchard, Wifredo Lam, Fernand Léger, Man Ray, Robert Motherwell, Nicolas de Staël i Antoni Tàpies, juntament amb les de creadors tan fonamentals en aquest període, com Joan Miró o Pablo Picasso, de qui s'inclou una nova lectura del seu treball en el camp de la ceràmica, llenguatge que descobreix en 1946 en Vallauris (França) i que desenvolupa entre els anys 1947 i 1971 . 

Observatori. Entorn dels llibres d'artista. És un llibre d'artista és una producció artística única o seriada limitada, obra d'art en si mateixa, que pot desenvolupar-se a partir de diferents materials, suports o formats. Com a gènere interdisciplinari, a més dels artistes poden participar en ells literats i creadors de tot tipus, tenint l'editor un paper fonamental. Des de el “Observatori” d'És Baluard, comença una reflexió sobre aquesta expressió artística a partir de la pròpia col·lecció, presentant la selecció de cinc exemplars molt especials. Fins al 4 de maig de 2014 s'exposaran els següents llibres de bibliófil: Pablo Picasso, L'enterrament del Comte d'Orgaz (1969); Joan Miró i Joan Brossa, Tres Joans (1978); Antoni Tàpies, La clau del foc (1973); Diversos autors, Palma (1989) i Diversos autors, Pedra i Cos (1988).

Eude, genericBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90