FCC-Segell-banner4
Vuitena edició del Festival Strobe de Vídeo i Art Digital

Notícies

Vuitena edició del Festival Strobe de Vídeo i Art Digital

bonart amposta - 03/12/13
BONART 180 X 180 PX_La-Galeria-201602-recurs

Del 7 de desembre al 15 de febrer del 2014 el Centre d’Art Lo pati d’Amposta presenta Riure#1 Superioritat Vs Inferioritat, vuitè Festival Strobe de Vídeo i Art Digital. Un dels efectes més colpidors de l'acte de riure és el trastocament de les relacions jeràrquiques que provoca. Moltes cultures han establert períodes on les distincions de rang i estatus queden suspeses i l'humor té via lliure per atacar institucions fins aleshores intocables: les saturnals romanes, la festa dels folls medieval i els carnavals són exemples d’aquest momentani capgirament.


Riure#1 Superioritat Vs Inferioritat es proposa, en un moment on els ànims generals estan per terra, contraatacar amb una dosi d’humor a través de revisar el treballs d'alguns artistes de l'escena contemopània que treballen amb nous mitjans. Per fer-ho ens ha calgut preguntar-nos què és el que ens fa gràcia, de què riem? De la mà de l’escriptor Xavier Zambrano s’ha construït una tipologia que ens servirà de guia durant aquest trajecte simpàtic que s’ha dissenyat en tres entregues.


En la present edició es comença indagant com l’humor desarticula la relació de superioritat-inferioritat i s’alça com una eina potent i mortífera a l’hora de desproveir d’autoritat qualsevol poder establert. El sentit de l’humor, i més concretament la sàtira, són dinamita pura a la base de flotació de qualsevol règim immobilista o recalcitrant. Strobe 2013 es concretarà en una exposició, una web que ofereix un itinerari des de la perspectiva de l’arqueologia dels mitjans, un concert audiovisual, un taller i algun moviment viral.


Es segueix des de Strobe indagant en la conjunció del trans-media i el new media, també avui denominat cross-media, molt atents a obres que venen de la cultura del remix i d'una lògica transdisciplinar a l'hora de bastir la proposta artística. La programació es configura amb obres de Campanilla, Patricia Esquivias, Alberto González Vázquez, Gabinete de Crisis, Jesús Acevedo, Daniel G. Andújar, OAU!, The Yes Men i David Curto. 


Des de l’any 2005 el Festival Strobe s’ha configurat com un espai de producció, difusió i experimentació al voltant del vídeo i l’art digital. A mesura que la realitat del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Lo Pati es feia palpable, la lògica de festival ha anat transformant-se en una proposta més centrada en la filosofia expositiva on el comissariat i el discurs han estat eixos articuladors. Riure #1 és un projecte d'investigació i comissariat que incorpora també producció d'obra i espais formatius pensats per desenvolupar-se al llarg de les tres properes edicions de Strobe.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura