818x68-Bonart-IA

Notícies

Jornada cultural al Museu de la Vida Rural

Jornada cultural al Museu de la Vida Rural
bonart l'espluga de francolí - 04/12/13

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí celebrarà el 13 de desembre una jornada cultural que comprendrà la inauguració de l’exposició Les cançons de la roda del temps de Salvador Espriu, del Grup Polièdric, i la projecció del documental Plantant una llavor, de Leandre Romeu i Josep Saperes, membres de l’Associació La Conca 5.1. Participaran en l’acte, a partir de les sis de la tarda, el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte i un responsable del Grup Polièdric, Joan Descals. Pel que fa al documental, el presentaran els seus autors al costat del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament de la Conca de Barberà i regidor l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Poca Casanovas.


El Grup Polièdric presentarà la seva interpretació personal de Les cançons de la roda del temps de Salvador Espriu. Es tracta d’una aproximació des de diferents disciplines artístiques a aquestes dotze cançons, que constitueixen la part central del llibre El caminant i el mur. En total, set artistes i set arts: Joan Descals, pintura; Camil·la Pérez-Salvà, ceràmica; Josep Maria Poblet, vitralls; Josep Sadurní, fusing; Nati Soler, poemes, Linus Urpí, fotografia; i Albert Solé, música. L’exposició es podrà veure al museu fins el dia 12 de gener.


Plantant una llavor és una aproximació documental a la Conca de Barberà per esbrinar l’evolució del món del vi, l’enoturisme, el territori, l’agricultura i la cultura de la comarca. Un total de 40 testimonis donen compte del passat, present i futur, de les alternatives i de la visió exterior del territori. El documental s'estructura en cinc parts des del Punt de partida, fins al Punt d'arribada, passant pels Fonaments, les Cruïlles i les possibles Vies per on pot caminar la Conca. La construcció d'aquest camí és el resultat de gairebé tres anys de feina del col·lectiu La Conca 5.1, format per Leandre Romeu i Josep Saperes, amb l'única voluntat de treballar per la comarca.

Visites Palau Moja_180x1804_11_BonartCultural_180x180px_OK_29nov

Et poden
Interessar
...