canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"Llums negres" de Patrick Singh a la Galeria Out of Àfrica

\
bonart sitges - 05/12/13

El pintor francès Patrick Singh presenta el seu treball a la galeria Out of Àfrica del 7 de desembre al 16 de febrer del 2014.

Llums negres aplega les obres de Singh realitzades a Burkina Faso, Mali, Moçambic i el Senegal. 

Patrick Singh no és un desconegut de l’escena artística. Fa vint anys va ser reconegut internacionalment pel seu treball sobre la diàspora africana i els mestissatges.

La seva pintura, i també els llibres que ha publicat, es nodreix d’influències i d’experiències socials i culturals, riques i variades. El seu punt de vista se situa a la cruïlla dels destins humans i qüestiona tant la memòria dels éssers com el seu esdevenir.

Llums negres suposa tambe una excel·lent oportunitat per contemplar diversos llibres publicats per l’artista. Destaca, entre les publicacions exposades, la seva darrera obra publicada per l’Institut Francès de Burkina Faso, titulada Corps et âme, un llibre-objecte sumptuós amb 500 pintures realitzades a l’Àfrica, a més de serigrafies originals. Singh ignora la frontera entre el quadern de viatge, el llibre-objecte i el llibre d’artista. Els seus llibres presenten diversitat d’enfocaments i multitud de troballes plàstiques. Patrick Singh fascina per la força dels seus rostres africans, mestissos, indis, profunds i dignes, pels seus fragments de la quotidianitat, per la seva recerca de l’universal i d’allò atemporal. 

Les seves obres presenten milers de matisos al voltant de la figura humana. En les seves composicions la matèria és gruixuda i dóna suport a la intensitat de les mirades i la duresa dels somriures. No són retrats, no són estudis de cossos, és l’ésser veritable qui parla, solemne, davant del món.

A la imatge, detall de "Monsieur Bâton", 2012 de Patrick Singh.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90