canal-mnactec-1280-150

Notícies

World Press Photo supera records a Barcelona amb 41.232 visitants

World Press Photo supera records a Barcelona amb 41.232 visitants
bonart barcelona - 12/12/13

La Fundació Photographic Social Vision ha organitzat per novè any consecutiu l'exposició internacional World Press Photo en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La mostra va baixar el teló amb èxit el dia 8 de desembre, després de 5 setmanes d'exposició i superant totes les expectatives, amb un rècord de 41.232 visitants. Gairebé 10.000 persones més han gaudit de la mostra en comparació de la passada edició que va comptar amb 32.183 assistents en 6 setmanes. Des de l'organització es destaca l'aparició de nous públics interessats pel fotoperiodisme, que s'espera segueixi interessat i es consolidi en el futur.

Aquesta edició ha comptat amb tres guanyadors espanyols Bernat Armangué, Emilio Morenatti i Daniel Ochoa d'Olza. A més, i gràcies al suport de la Fundació Banc de Sabadell, Barcelona ha estat l'única ciutat espanyola a exhibir les obres guanyadores dels projectes multimèdia amb els espanyols guardonats Pep Bonet i Miquel Dewever- Plana. Així un total de cinc fotògrafs espanyols han estat reconeguts en aquest prestigiós certamen, la qual cosa indica l'elevada qualitat fotoperiodística del país.

Sota el lema Face reality, Photographic Social Vision ha ofert un any més al públic barceloní l'oportunitat d'estar informat sobre l'estat del món no solament a través de les imatges sinó gràcies també a la presentació en sala dels projectes multimèdia i de l'organització de trobades amb fotògrafs premiats. A més de les visites guiades, realitzades a 1.250 persones de 54 col·legis, les activitats paral·leles organitzades al voltant de l'exposició també van rebre bon acolliment. Un total de 379 persones han gaudit de xerrades, tallers, masterclass i projeccions.

En l'edició del concurs World Press Photo 2012 han participat 5.666 fotògrafs (dels quals 235 són espanyols) de 124 nacionalitats, amb 103.481 enviaments d'imatges classificats en 8 categories: Notícies d'Actualitat, Temes Contemporanis, Vida Quotidiana, Gent. Retrats en l'Entorn. Retrats, Naturalesa i Esports.

Ja estan les bases per participar en la propera edició del World Press Photo i el termini per presentar-se és fins al dia 9 de gener de 2014. 

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1BanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1