BannerFCC_Bonart
El MNAC presenta la gran exposició dedicada a Joan Colom

Exposicions

El MNAC presenta la gran exposició dedicada a Joan Colom

bonart barcelona - 12/12/13
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs

El Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta la primera gran antològica dedicada al fotògraf Joan Colom, que és fruit d’un laboriós treball d’investigació i catalogació del seu extens arxiu que ell mateix va donar al museu. Es podrà veure al MNAC del 12 de desembre del 2013 al 25 de maig del 2014.


Joan Colom (Barcelona, 1921) és un dels fotògrafs de l’Estat més importants de la segona meitat del segle XX, un dels grans renovadors de la fotografia de postguerra i va ser, sense pretendre-ho, el pioner del fotoperiodisme al nostre país.


El MNAC proposa submergir-vos en l’univers de Colom a través de més de 500 fotografies que abasten tota la seva trajectòria. Hi trobareu les imatges més conegudes, preses quasi clandestinament als anys 1960 al Barri Xino de Barcelona: fotos en blanc i negre de la gent del carrer que han esdevingut icones. Hi descobrireu també el Colom més inèdit a través dels reportatges fets a partir dels anys 1990, on incorpora el color, i que ara es mostren al públic per primer cop.


"Jo faig el carrer. Amb les meves fotografies jo busco ser una espècie de notari d’una època". Joan Colom, 1999.


 

Et poden
Interessar
...