SAC-Bonart-817x88

Notícies

Descoberta una placa a la casa natal d’Antoni Tàpies

bonart Barcelona - 15/12/13
Descoberta una placa a la casa natal d’Antoni Tàpies
Baner_Malagrida_Bonart_360x356px180x180-1

S’ha descobert una placa que la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona ha dedicat a l’artista Antoni Tàpies i Puig (1923-2012) a la seva casa natal, al carrer de la Canuda 39. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs; membres de la família Tàpies i membres de la Fundació Antoni Tàpies, entre ells el president del Patronat, Xavier Antich, i la directora, Laurence Rassel.


En el decurs de l’acte, Jaume Ciurana, ha afirmat que “la descoberta d’aquesta placa és un homenatge que la ciutat ret a l’artista al lloc des d’on, per primera vegada, va veure la ciutat de Barcelona. Associar el nom d’Antoni Tàpies a Barcelona, i en concret als carrers de Ciutat Vella, és una manera de donar identitat a la nostra ciutat.” Ciurana també ha volgut destacar la transcendència de l’artista afirmant que “allò que fa que les ciutats siguin importants són les grans obres de les grans persones, i avui tenim la satisfacció de retre homenatge a una gran persona, amb una gran obra al darrera, que forma part de la història de l’art i de la cultura universals”. Finalment, el tinent d’alcalde ha agraït el “constant compromís cívic i polític de la família Tàpies amb Barcelona.”


Per la seva part, el president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies, Xavier Antich, ha agraït en nom de la família i de la Fundació el reconeixement del consistori: “que avui l’Ajuntament de Barcelona decideixi posar una placa a la casa on Tàpies va néixer, a la ciutat on va viure, tan intensament, durant gairebé nou dècades, és un gest immens. És només una placa, però el gest és immens. I ja Tàpies ens va ensenyar la immensitat que contenen algunes petites coses.” Antich ha afirmat també que “aquesta placa recorda, sobre la pell de la ciutat, amb només unes paraules senzilles, sense retòriques innecessàries, que aquí va néixer Antoni Tàpies, l’artista, fa noranta anys. Però, amb això, Barcelona recorda que aquí va néixer algú que la ciutat vol recordar. Perquè va formar part d’ella i perquè va contribuir, a la seva manera, amb la seva vida, la seva obra, i el seu compromís, a que avui la ciutat de Barcelona i els barcelonins i barcelonines siguem el que som.”

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2