banner-elscatala-817x88px
“Geografies” de Lidó Rico a la Galería Sicart

Exposicions

“Geografies” de Lidó Rico a la Galería Sicart

bonart vilafranca del penedès - 15/12/13
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanner-Flama-180x180px_v1-esp

Del 21 desembre de 2013 al 1 de febrer de 2014 la Galeria Sicart de Vilafranca del Penedès presenta l’exposició Geografies de Lidó Rico. Geografies és la primera exposició individual que presenta l'artista Lidó Rico (Yecla , Múrcia,1968 ) a la Galeria Sicart de Vilafranca del Penedès. La mostra es vertebra a partir de tres peces de gran format que conviuen amb altres de menor grandària . Tot i ser peces elaborades en diferents anys , hi ha un element unificador que caracteritza el treball de Lidó Rico des de fa més de dos lustres i és l'ús de la resina de polièster com a material bàsic dels seus treballs.


Geografies ens planteja un viatge introspectiu que va més enllà de totes les accepcions que aquest terme ens pugui plantejar. L'obra central de la mostra “Bombas de Racimo” (2009 ), es compon d'una seqüència interminable de cranis que formen una espiral , la seva càrrega simbòlica es veu accentuada en descobrir que aquestes peces funcionen com una mena de contenidors d'altres cranis molt més petits. Aquesta peregrinació en forma de bucle, ens suggereix un quimèric espai habitat, on afloren conceptes com el de la inestabilitat, la submissió i l'opressió. A la captivitat que el propi cos ens imposa se li afegeix una conducta gregària que ens fa viure en un forçós i ineludible amuntegament.


L'obra titulada Mute (2013 ), forma una interminable seqüència del seu propi rostre deformat per cremalleres les boques de les quals desapareixen quedant ocultes , convertint-se en uns esclaus del silenci , en una nova espècie de callats domèstics que vetllen esperant un rescat que els descorri de seu mutisme. La tercera peça de gran format és "Santíssima" (2010), on Lidó Rico reprèn el crani com a element principal per desenvolupar el seu particular discurs .


Lidó Rico magnetitza les parets i ens condueix sense escapatòria cap a un terreny movedís i inestable , ens trasllada a una realitat paral·lela on no hi ha certeses però sí preguntes, moltes més que respostes.


A la imatge, "Bombas de Racimo". 2009-2010. Resina de poliéster. 435 cm diámetre de Lidó Rico.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner