Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Les remors del bosc de Takeshi Shikama al Museu Gas Natural Fenosa

Les remors del bosc de Takeshi Shikama al Museu Gas Natural Fenosa
bonart barcelona - 05/01/14

El Museu d’Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) exhibeix per primera vegada a Catalunya i la resta de l’Estat l’obra del fotògraf japonès Takeshi Shikama.

L’exposició, titulada Les remors del bosc, està comissariada per Alain d’Hoogue i s’hi exhibeixen una selecció de 50 fotografies de petit format.

Les remors del bosc aplega tot un seguit de fotografies preses als boscos del Japó, els Estats Units i França, realitzades al llarg de l’última dècada.

El treball de Takeshi Shikama (Tòquio, 1948) és internacionalment conegut. El 2007 publica la col·lecció de fotografies La representació silenciosa dels boscos i, l’any seguent, crea la nova sèrie Utsuroi – Evanescence

El 2011 inicia un nou projecte i viatja pels Estats Units, on fotografia els paisatges americans del Parc Nacional de Yosemite, el Central Park de Nova York i del nord-oest del Pacífic. El 2012, hi afegeix una nova sèrie dels boscos urbans, que ofereix el Jardí de Luxemburg, a París. El 2009, hi afegeix la cinquena part, Paisatge.

Les imatges de Takeshi Shikama estan impregnades de la tradició pictòrica de l’Extrem Orient. Les influències orientals es barregen amb la referència constant a la història de la fotografia paisatgística europea i nord-americana, des de Carleton Watkins fins a Eadweard Muybridge, passant per Roger Fenton, Charles Nègre i fins i tot Eugène Atget.

Les instantànies exhibides són una referència constant a la història de la fotografia paisagística europea i nord-americana.

Els boscos són l’objecte d’exploració del seu treball. Aquests espais suposen el món invisible amagat rere allò visible que Shikama aconsegueix captar.

Els seus boscos transmeten serenitat i conviden a la contemplació i la meditació. Les remors del bosc es podrà visitar fins al dia 7 de març del 2014.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px