Banner-LS-1280x150

Notícies

XII trobada d'Arquitectures Col·lectives

XII trobada d\'Arquitectures Col·lectives
bonart palma - 27/09/19
La XII trobada d'Arquitectures Col·lectives es celebra aquest any a Palma, del 25 al 29 de setembre, posant el focus sobre els barris de La Soledat, Nou Llevant i El Molinar. Aquests encontres s'organitzen anualment i van canviant la seva seu, l'any passat va ser a Màlaga, i el proper a Gènova, Itàlia.
Sota el títol d'Antídots per a un paradís fake les jornades abordaran temes com l'urbanisme tàctic, la gentrificació o el fenòmen del turisme als barris. L'objectiu és trobar eines d'escolta activa i participació per detectar les necessitats d'uns contextos ben diferents, que estan connectats i en plena transformació.
Artistes, sociòlogues, antropòlogues, arquitectes, paisatgistes, mediadores o dinamitzadores culturals són els perfils professionals que durant quatre dies treballaran a partir de taules de debat, tallers o xerrades sobre aquests "antídots", buscant la implicació de les veïnes i veïns com a vertaders transformadors del seu barri.
Aatomic és el col·lectiu de Palma que organitza aquesta edició, treballant en xarxa amb d'altres col·lectius convidats, que ja formen part de la xarxa d'Arquitectures Col·lectives com LaFábrika detodalavida, Urbanat, Straddle3 o Santi Cirugeda -Recetas urbanas-, o els col.lectius locals com Joves Arquitectes de Mallorca, Sa Galania o Bauma. A més, sota convocatòria s'han seleccionat 18 projectes, entre els quals trobam diferentes propostes de mapeig dels barris, alternatives d'habitatge sostenible o les receptes urbanes d'intervenció a l'espai públic comunitari d'Estonoesunsolar.
La seu de l'activitat és una nau situada al carrer Siquier 24 , excepte les rutes
A la imatge, "Antídots per a un paradís fake".
BANNERS BONART_180x180banners-CAT-03-180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90