canal-mnactec-1280-150

Notícies

Arts visuals, literatura i patrimoni, oferta cultural gironina del primer semestre

Arts visuals, literatura i patrimoni, oferta cultural gironina del primer semestre
bonart girona - 24/01/14

De gener a juny del 2014, es portaran a terme 152 activitats a les biblioteques, als museus i als centres culturals de la ciutat de Girona. L’Ajuntament de Girona incrementa aquest 2014 l’aposta per una programació cultural “pública, de qualitat i gratuïta” a la ciutat, tal com ha manifestat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Així ho demostren tant l’augment de les activitats programades (152 el primer semestre de l’any, enfront de les 120 del mateix període de l’any passat) com del pressupost destinat a aquesta programació (224.211 euros aquest any, davant dels 186.677 euros de l’any passat). A més, cal destacar que un 93% de les activitats programades són gratuïtes.

“Presentem una programació de la qual ens hem de sentir orgullosos per la vitalitat i l’activitat cultural que hi ha a Girona. A més, és una programació molt diversa i molt equilibrada, una porta d’entrada a la cultura oberta a tothom. Hem de multiplicar els esforços per adreçar-nos a un públic que és creixent, divers, exigent i cada vegada més ambiciós pel que fa a projectes culturals”, ha remarcat Carles Puigdemont, qui ha afegit que a Girona “hem fet de la cultura un dels vectors del nostre progrés, del nostre model de ciutat, de la nostra economia i del nostre futur”.

Les sessions de lectura i creació en família i el cicle de xerrades sobre viatges a la carretera, a les biblioteques municipals; les activitats al voltant dels projectes Bòlit_Idees i Talent i Bòlit Pensament, del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; les set exposicions i el taller de talla de fusta de l’Escola Municipal d’Art, i el cicle de conferències sobre política i pensament de l’Escola Municipal d’Humanitats són algunes de les activitats més destacades de gener a juny del 2014.

Pel que fa a l’àmbit patrimonial, els museus de la ciutat enriqueixen la programació cultural de primer semestre de l’any amb una sèrie de propostes per a tots els públics: les exposicions “La dimensió desconeguda: pioneres del cinema”, “Girona i la sardana” i “Masó: arquitectura pública duran la Mancomunitat”; el cicle de conferències “Dones, jueves i sàvies”; els cursos sobre Alfred Hitchcock, sobre cinema fantàstic i sobre Quentin Tarantino, o els itineraris “Guerra Civil, exili i franquisme” i “La Girona pecadora”.

La programació de les activitats dels equipaments i serveis culturals municipals completa el programa d’arts escèniques i de música de la ciutat, que s’havia presentat anteriorment.

A la imatge, Albert Riera, Carles Puigdemont i Narcís Cassasa.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Premi_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88