canal-mnactec-1280-150

Notícies

Es Baluard convoca un projecte sobre l’antiga presó de Palma

Es Baluard convoca un projecte sobre l’antiga presó de Palma
bonart palma - 25/01/14

Es Baluard realitza una convocatòria oberta a dones de totes les edats per participar en un vídeo del projecte “Les Hermanitas”, de Natxa Pomar. El projecte està centrat a l'antiga presó de dones de Palma –coneguda com Les Hermanitas o Ca Sales-, durant la guerra civil i la postguerra. L'enregistrament en vídeo consistirà en una lectura per part d'un grup de dones que recitaran, individualment i en cor, les cartes que va escriure Matilde Landa -una de les preses polítiques de l'antiga presó, on es va suïcidar en 1942- a la seva filla, “Carmencilla”, que es trobava en l'exili (Mèxic) entre 1940 i 1941, utilitzant pseudònims i metàfores per esquivar la censura. El vídeo formarà part de la intervenció de Natxa Pomar en la Biblioteca Pública Ca Sales, situada just davant d'on es trobava l'antic edifici de la presó, avui desapareguda. El projecte està comissariat per Nekane Aramburu, directora d'Es Baluard, i serà presentat el 5 de març, en el marc del Festival Mirades de Dones. Posteriorment a la presentació del projecte en Ca Sales hi haurà una taula rodona. 

Dies d'enregistrament: Dijous 13 i divendres 14 de febrer de 15h a 21h. Si fos necessari, s'ampliaria al dissabte 15 de febrer al matí de 10h a 14h. El temps d'enregistrament de cada dona serà d'uns 20 minutos, més una mitja hora d'enregistrament en el cor. Si alguna dona solament volgués participar individualment, o solament en el cor, podrà especificar-ho en la inscripció. L'únic requisit és que anar vestides de negre, i sense coll alt. 

La inscripció es podrà realitzar a través de l'e-mail lashermanitas.esbaluard@gmail.com o del telèfon 652 238 144, indicant nom complet, edat, telèfon de contacte i disponibilitat horària.

A la imatge, carta de Matilde Landa a la seva filla des de la presó de Palma, 21 d'octubre de 1940. [Carta extreta del llibre David Ginard Ferón. Matilde Landa. De la Institució Lliure d'Ensenyament a les presons franquistes. Ed. Flor del vent, 2005, Barcelona] 

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250