Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

L'obra del palmesà Mariano Mayol s'exposarà a la Fundació Kunst & Kultur

L\'obra del palmesà Mariano Mayol s\'exposarà a la Fundació Kunst & Kultur
bonart palma - 04/02/14

El tinent de batlle de Cultura, Fernando Gilet, acompanyat per l'artista Mariano Mayol, el director del Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Antonio Vera, la directora gerent de la Fundació Palma Espai d’Art, Pilar Ribal i el representant de la Fundació Kunst & Kultur de Bonn, Guillermo Dezcallar, ha presentat  l'exposició itinerant Terravista de Mariano Mayol que s'exposarà a partir del proper dia 8 a la Kuntraum Vila Friede de la ciutat alemanya de Bonn. L'exposició de l'artista palmesà Mariano Mayol consta de 27 obres i romandrà a Bonn fins al 16 de març. Posteriorment es traslladarà posteriorment a la ciutat de Helsingborg, a Suècia per recalar a finals d'any a la galeria Miguel Marcos de Barcelona. Durant el segon semestre de l'any 2015 l'obra s'exposarà en el Casal Solleric de Palma.

Fernando Gilet, durant la presentació de l'exposició, va recordar que Mariano Mayol va obtenir amb 21 anys el premi Ciutat de Palma d'Arts Plàstiques. Tambè va destacar el suport del Institut d’Estudis Balears “ja que amb això hem aconseguit completar el cercle cultural de les institucions amb la Fundació Pilar i Joan Miró, es Baluard, la Fundació Palma Espai d’Art i la IEB. Tot això ens ajudarà a potenciar i promocionar a artistes de Palma i Balears”, afegint que “aquesta exposició la podrem contemplar en el 2015 en el Casal Solleric de Palma”.

El desig d'ajudar i promocionar als artistes illencs va centrar la intervenció del representant de la Fundació Kunst & Kultur, Guillermo Dezcallar en assenyalar que “desitgem internacionalitzar als artistes mallorquins i espanyols, ja que el coneixement internacional d'aquests artistes, avui dia, és relativament escàs”.

L'exposició de Mariano Mayol consta de 27 obres realitzades durant el període 2005 i 2013 i les mateixes constitueixen una clara evolució que va des d'un concepte pictòric inicial poètic, intimista i experimental, fins a la figuració i l'abstracció.

Mariano Mayol, en la seva obra, reflecteix Palma amb mapes de la ciutat, plànols i l'entorn geogràfic que l'envolta. Tal com ell mateix reconeix “treballant a Sant Sebastià, descobreixo similituds amb la ciutat de Palma, tornant a la figuració després d'haver evolucionat des d'una conjuntura geomètrica”.

L'artista, que viu i treballa en el Centre Històric de Palma reconeix que “necessito anar canviant i no acomodar-me pel que tinc idees, algunes d'elles ja en fase de producció sobri per realitzar escultures, vídeos i fotografies”.

A la iamtge, d'esquerra a dreta, Pilar Ribal, Fernando Gilet, Antonio Vera i Mariano Mayol.

inclassificablesSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88