Expo Josep Coll 2022 baner

Exposicions

“Sotto Voce” de Xavier Valls, de la Fundació Vila Casas a La Sorbonne

bonart - 04/02/14
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Banner300x300

La Fundació Vila Casas ha anunciat que l'exposició dedicada a Xavier Valls Sotto Voce, comissariada per Glòria Bosch a l'Espai Volart entre els mesos de setembre i desembre de 2013, s'inaugurarà el 7 de febrer a dos quarts de set de la tarda, al Centre d'Études Catalans de la Universitat Sorbonne, a París.


L'acte estarà presidit per Mònica Güell, directora del centre, Glòria Bosch, directora d'art de la Fundació Vila Casas i comissària de la mostra, i Luisa Galfetti, vídua del pintor.


L'exposició compta amb una vintena d'obres entre olis, aquarel·les i dibuixos, que pretenen evidenciar l'essència atemporal de la seva pintura, perquè tal i com comenta Glòria Bosch en el text del catàleg que acompanya la present exposició i parafrasejant Baudelaire -a qui Valls recorria amb freqüència- "no hi ha modernitat sense els elements que perduren".


Les obres seleccionades per a l'exposició són fruit de la producció que Valls ha portat a terme en el seu taller de París "Veig lliscar l'aigua del Sena des de la meva finestra i amb les variants del cel canvia el seu color. Segons el núvol o el platejat d'un raig que trenca el gris de la boira. Els dubtes, els meus dubtes són també una mica meteorològics perquè són naturals", i d'Horta - on va néixer i on realitzava els dibuixos i les aquarel·les als mesos d'estius.


Des d'ambdues ciutats, Valls va centrar la seva mirada en retratar tot allò que formava part de la seva quotidianitat -familiars, amics, objectes del seu entorn-, però ho va fer amb la determinació de concedir-los tota la profunditat i respecte de què foren mereixedors: "És difícil, molt difícil per un pintor, saber per què pinta com pinta...., sobretot en el meu cas, ja que em deixo portar per l'emoció molt abans que per l'anàlisi". De fet, és aquesta emoció la que condueix l'artista a elaborar una atmosfera de textures que ens transporten a una altra realitat; la subtilesa i la delicadesa de la pinzellada, tamisada pel puntillisme de Seurat, atorga al seu treball una aura de silenci que ens posiciona en el llindar que separa realitat i ficció.


L'exposició compta amb el suport de l'Institut Ramon LLull i romandrà oberta fins al 6 d'abril.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021