Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

La càtedra d'arqueologia de Roses acull un nou seminari internacional

La càtedra d\'arqueologia de Roses acull un nou seminari internacional
bonart roses - 30/09/19

La Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, amb la col·laboració de la Fundació AGBAR, organitza els dies 3 i 4 d’octubre el III Seminari Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna, dedicat a l’estudi de “La casa urbana al nord-oest de la Mediterrània en època medieval i moderna”. Les ponències es realitzaran a Ca l’Anita i per assistir-hi (seminari gratuït), només cal inscriure’s prèviament a cat.rosesarqueologia@udg.edu.

El seminari se centra en l’anàlisi i debat de la casa urbana en època medieval, en el marc d’un espai ampli, però acotat, el nord-oest de la Mediterrània. L’objectiu és el d’aprofundir en el coneixement de l’articulació d’aquests espais, les seves característiques i usos, i els canvis al llarg del temps. L’estudi es fa a partir d’experiències i casos concrets, analitzant similituds i

diferències a nivell local i regional d’uns edificis que s’analitzen des del punt de vista arqueològic i patrimonial, però que encara marquen en bona mesura la configuració urbana actual. De fet, molts d’ells són encara visibles, més o menys emmascarats, en l’urbanisme dels cascs històrics de pobles i ciutats.

Al seminari hi participaran com a ponents investigadors catalans, francesos i italians de reconegut prestigi, que analitzaran el coneixement arqueològic de la casa urbana a territoris com el nord d’Itàlia, França o l’àrea catalana, a través de casos concrets com els de Pàdua, Bolònia, Avinyó, Perpinyà, Barcelona, Girona o la pròpia Roses, entre d’altres.

A la imatge, detall del cartell promocional del seminari.
canal-mnactec-180-180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal