BONART_1280x150

Exposicions

La Fundació Mas Miró exposa per primer cop peces pròpies al Museo Nacional de Escultura

La Fundació Mas Miró exposa per primer cop peces pròpies al Museo Nacional de Escultura
bonart mont-roig del camp - 30/09/19

El projecte cultural de la Fundació Mas Miró continua creixent en aquesta ocasió a través de la col·laboració amb el Museo Nacional de Escultura de Valladolid, que s’ha concretat amb el préstec de 9 escultures de guix donades recentment a la Fundació per la família Miró i que s’han incorporat a l’exposició “Miró. La musa blanca”.

La mostra reuneix 30 escultures en guix de Joan Miró que l’artista va realitzar com a models per a la seva posterior fundició en bronze, si bé no totes van arribar a aquest estadi final. Una gran part d’aquestes peces es mostren per primera vegada al públic i formen part de les col·leccions de la Successió Miró i de la Fundació Mas Miró.

Aquestes peces sempre ha tingut un paper secundari en el procés creatiu de l’artista, però aquesta mostra les posa en valor convertint-les en un referent valuós: ajuden a entendre el desenvolupament de l’obra en la imaginació i en les mans de l’artista. El propi Miró va manifestar en diverses ocasions el seu desig d’exposar-les, fet que es fa realitat per primera vegada amb aquesta exposició.

A la imatge, detall del Museo Nacional de Escultura de Valladolid.
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88