DP_Bonart-1280x150px

Notícies

L’absis de Sant Climent de Taüll, candidat a “pintura universal a Barcelona”

L’absis de Sant Climent de Taüll, candidat a “pintura universal a Barcelona”
bonart barcelona - 17/02/14

L’absis de Sant Climent de Taüll ha estat nominat candidat a convertir-se en una de les “10 pintures universals a Barcelona”, en el marc de la campanya que l’organització Capital de la Cultura Catalana està desenvolupant amb l’objectiu de promocionar el patrimoni pictòric de Barcelona  i, posteriorment, projectar les 10 pintures elegides per votació ciutadana en l’àmbit nacional i internacional.

Títol: Absis de Sant Climent de Taüll. Autor: Mestre de Taüll. Datació: Cap a l’any 1123. Ubicació: Museu Nacional d’Art de Catalunya. És una de les obres mestres del romànic europeu. La seva genialitat resideix en la combinació d’elements de diferents visions bíbliques –les de l’Apocalipsi, Isaïes i Ezequiel– per presentar-nos el Crist del Judici Final. Aquest apareix des del fons i provoca un moviment centrífug de la composició, en la qual domina el sentit ornamental dels perfils i l’habilitat en l’ús del color per donar volums. Per la seva excepcionalitat i força pictòrica, l’obra del Mestre de Taüll s’ha projectat a la modernitat i ha fascinat artistes de les avantguardes del segle XX, com ara Picasso o Francis Picabia

S’enten per “10 pintures universals a Barcelona” aquelles ubicades en el terme municipal de la ciutat de Barcelona. Tant les que han estat realizades a Barcelona com aquelles altres que, per circumstàncies de la història, tot i no haver estat pintades a Barcelona, estan de manera permanent a la ciutat de Barcelona, en museus, edificis oficials, esglésies, etc.

 La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

inclassificablesthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal