Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

"Women llauri Beautiful" de Garry Winogrand al Multimèdia Art Museum

\
bonart moscou - 17/02/14

Del 19 de febrer al 23 de març de 2014 el Multimèdia Art Museum de Moscou mostrarà 85 fotografies vintage en blanc i negre del porfoli "Women llauri Beaufiful", de Garry Winogrand, publicat en 1975, que il·lustren la seva fascinació per la narrativa humana i les possibilitats estètiques del gran angular. Les aclamades fotografies documentals de Winogrand es van publicar en revistes com Sports Illustrated, Fortune i Life, al llarg de més de vint anys. L'exposició està comisariada per Lola Garrido i produïda en cooperació amb diChroma photography.

Aquestes fotografies espontànies, preses a la ciutat de Nova York en els anys 60 i principis dels 70, celebren a les dones urbanes contemporànies alhora que qüestionen com el sentit del subjecte fotografiat es veu afectat per tot el que apareix en l'enquadrament de la imatge final.

Nascut a Nova York, Garry Winogrand (1928-1984) va començar a fotografiar mentre estava en la força aèria nord-americana. Va estudiar pintura en el City College de Nova York en 1947 i fotografia a la Universitat de Columbia de la mateixa ciutat, el 1948. El 1949 va assistir a classes de fotoperiodisme en la New School for Social Research de Nova York i de 1952 a 1969 va treballar com fotoperiodista independent i fotògraf publicitari.

Winogrand va ser un important cronista de la vida nord-americana. El seu acostament a la fotografia com a document social es va veure influenciat especialment pels treballs American Photographs de Walker Evans i The Americans de Robert Frank, ambdós publicats el 1955. Mentre realitzava treballs comercials, Winogrand fotografiava per a si mateix els carrers de Nova York. Winogrand utilitzava sobretot una càmera de 35 mm amb gran angular i la llum disponible per capturar moments aparentment casuals, "instantanis". La gent anònima representada en les fotografies de Winogrand habiten i participen en els llocs i esdeveniments que defineixen la història urbana: apareixen al carrer, el parc, el zoo, centres comercials, museus, manifestacions polítiques, esdeveniments esportius i aeroports. Generalment són captures desprevingudes, estranyament juxtaposades contra una sèrie de fons que afegeixen més definició als personatges retratats.

L'èxit del treball de Winogrand radica en els seus dues principals formes de descripció, la inclusió i la comparació. Seria un error descartar els fons de les fotografies de Winogrand com un irrellevant soroll visual. Molt al contrari, utilitzant una lent gran angular i incorporant nombrosos detalls en l'enquadrament, Winogrand ampliava el significat i la importància de cada subjecte fotografiat. Les fulles de contacte de Winogrand demostren que el fotògraf sovint inclinava la seva càmera primer d'un costat i després de l'altre, tractant de trobar la configuració que expressés millor la força de cada subjectes retratat. A primera vista, les seves fotografies semblen el resultat d'observacions a l'atzar però, no obstant això, expressen l'actitud del fotògraf cap als seus personatges, des de la simpatia fins a l'humor o el sarcasme. Per a gran sorpresa de Winogrand en el seu moment el porfolio de Women llauri Beautiful no va ser un èxit comercial.

Cap de les imatges d'aquesta exposició apareix titulada i pertany al porfoli Women llauri Beautiful, publicat en 1975.

La-Galeria-201602-recursJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1